Sari direct la conținut

Serie A: Parma vs Fiorentina – Test dificil pentru Man şi Mihăilă

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Parma – Fiorentina, meci contând pentru prima etapă din campionatul Italiei, este programat, sâmbătă, 17 august, de la ora 19:30, pe Stadio Ennio Tardini, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Parma, revenită în prima ligă după trei ani, şi Fiorentina, finalista ultimelor două ediţii de Conference League, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale primei etape din Serie A.

Parma a terminat pe locul 1 în ediţia precedentă din Serie B, cu 76 de puncte, cu trei mai multe decât a doua clasată, Como, alături de care a promovat direct, şi cu şase peste Venezia, echipa de pe locul 3, care a câştigat play-off-ul de promovare în Serie A.

În primul meci oficial din nou sezon, echipa antrenată de Fabio Pecchia a fost eliminată din Coppa Italia, încă din turul inaugural, după ce a pierdut pe teren propriu în faţa divizionarei secunde Palermo, scor 0-1 (la 0-0, Dennis Man a ratat un penalty scos de Valentin Mihăilă).

De altfel, în această vară, cei doi români şi-au prelungit contractele cu Parma, care ar fi expirat peste un an, în condiţiile în care au avut o contribuţie însemnată la promovare (au marcat împreună 17 goluri în Serie B, Dennis Man – 11 şi Valentin Mihăilă – 6).

Fiorentina a încheiat sezonul trecut de Serie A pe locul 8, cu 60 de puncte, la opt distanţă de poziţiile de Champions League şi la unul singur în urma lui Lazio, care a terminat pe locul 7, ultimul de Europa League, astfel că va evolua din nou în Conference League, competiţie în care a pierdut ultimele două finale, 1-2 cu West Ham United în 2023 şi 0-1 după prelungiri cu Olympaikos în 2024.

De menţionat că, în campionatul trecut, Fiorentina a avut al cincilea atac din Serie A, cu 61 de goluri marcate în 38 de etape!

În această vară, gruparea viola a suferit o schimbare radicală la nivelul băncii tehnice, după ce Vincenzo Italiano a plecat la Bologna, iar în locul său a venit Raffaele Palladino, de la Monza.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în stagiunea precedentă din Cupa Italiei, mai precis în optimile de finală, când Fiorentina s-a impus în faţa celor de la Parma, 2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-1 după executarea loviturilor de departajare.

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Parma – Fiorentina.

Parma vs Fiorentina X2
Cotă 1.35

*cotă valabilă la ora publicării acestui articol

INTERVIURILE HotNews.ro