Sari direct la conținut

SuperLiga: Rapid vs Dinamo – Test decisiv pentru Neil Lennon

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: freepik.com
Minge de fotbal, Foto: freepik.com

Rapid – Dinamo, meci contând pentru etapa a 6-a din campionatul României, este programat, duminică, 18 august, de la ora 21:30, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Rapid, fără victorie până acum în acest campionat, şi Dinamo, marea revelaţie a noului sezon, se întâlnesc în derby-ul etapei a 6-a din SuperLiga.

Rapid are doar patru puncte acumulate după cinci etape, în care a înregistrat patru rezultate de egalitate, 1-1 cu UTA (d), 2-2 cu CFR Cluj (a), 2-2 cu Sepsi (a) şi 1-1 cu Gloria Buzău (d), şi o înfrângere, 0-1 cu Petrolul Ploieşti (d).

Echipa antrenată din această vară de nord-irlandezul Neil Lennon este singura din SuperLiga fără victorie în sezonul 2024-2025 şi are doar un succes în ultimele 15 meciuri disputate în campionat (2-0 cu FCSB pe 19 mai 2024); mai mult, a încasat cel puţin un gol în toate cele cinci meciuri!

„Vreau doar să am succes la Rapid. Această meserie este atât de volubilă şi eşti oarecum judecat de la săptămână la săptămână. Așa că trebuie doar să găsești un echilibru între ele și să te bucuri de experiențe. Clubul este bun, nu am ajuns la cele mai bune rezultate, dar este doar o lucrare în curs de desfășurare: câteva remize şi o înfrângere”, a spus Neil Lennon.

Dinamo a strâns opt puncte după primele cinci runde de campionat, în care a înregistrat două succese, 4-1 cu Gloria Buzău şi tot 4-1 cu Petrolul, de fiecare dată pe teren propriu, iar în deplasare a bifat două remize, 1-1 cu Sepsi şi 2-2 cu Poli Iaşi, şi un eşec, 2-3 cu CFR Cluj.

Echipa antrenată de Zeljko Kopic vine după patru partide fără înfrângere (doar în prima etapă a pierdut, pe terenul lui CFR Cluj, după ce a condus cu 2-0, scor final 2-3) şi avea cel mai bun atac din campionat după primele cinci runde, cu 13 goluri înscrise (a avut în toate doar rezultate GG – ambele echipe au marcat)!

„Vom merge acolo (n.r. – în Giuleşti) şi vom lupta. Vom da tot ce avem mai bun din noi. Ceea ce e sigur e că au calitate individuală, ofensiv au fotbalişti care pot face diferenţa, e evident. Nu contează meciul, toţi au energie împotriva noastră. Vreau personalitate, mentalitate, caracter şi să jucăm cel mai bun fotbal al nostru”, a spus Zeljko Kopic.

În cele două partide disputate în sezonul regulat din campionatul trecut, Rapid s-a impus de fiecare dată în faţa celor de la Dinamo, 4-0 acasă, în tur, şi 2-1 în deplasare, în retur („câinii roşii” au câştigat ultima dată în Giuleşti pe 27 septembrie 2014, scor 3-0).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Rapid – Dinamo.

Rapid vs Dinamo 1X
Cotă 1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro