Sari direct la conținut

Champions League: Malmo vs Sparta Praga – Duelul echipelor ofensive

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Malmo – Sparta Praga, meci contând pentru prima manşă a play-off-ului din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 21 august, de la ora 22:00, pe Eleda Stadion, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 3.

Malmo, supriza plăcută de până acum a competiţiei, şi Sparta Praga, una dintre cele mai solide echipe ale preliminariilor, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate „duble” ale play-off-ului din Champions League.

Malmo a început actualul sezon din Liga Campionilor în turul al doilea preliminar, în care a trecut de Klaksvik, campioana din Isulele Feroe, 4-1 (a) şi 2-3 (d), pentru ca în turul al treilea să o elimine dramatic pe PAOK Salonic, campioana din Grecia, 2-2 (a) şi 4-3 după prelungiri (d).

Malmo a terminat pe locul 1 în ediţia precedentă din Allsvenskan (campionatul din Suedia), cu 64 de puncte, la egalitate cu a doua clasată, Elfsborg, faţă de care a avut avantajul golaverajului (primul criteriu de departajare), şi cu şapte mai multe decât Hacken, care s-a clasat pe 3.

În acest sezon (se joacă sistem primăvară – toamnă), echipa antrenată din campionatul trecut de Henrik Rydstrom este lideră în clasament după 19 etape, cu 44 de puncte, cu nouă mai multe decât Hammarby şi Djurgarden, care completează podiumul.

Sparta Praga a început aventura continentală în turul al doilea preliminar din Liga Campionilor, în care a trecut de Shamrock Rovers, campioana din Irlanda, 2-0 (d) şi 4-2 (a), pentru ca în turul al treilea preliminar să o elimne pe FCSB, campioana din România, 1-1 (a) şi 3-2 (d).

Echipa antrenată din această vară de danezul Lars Friis a terminat în sezonul trecut pe primul loc în play-off-ul din 1.liga, cu 87 de puncte, cu două peste rivala locală Slavia Praga şi cu 17 mai multe decât Viktoria Plzen, care a completat podiumul.

În actuala ediţie de campionat, Sparta Praga este lideră după cinci etape, cu tot atâtea victorii, 2-1 cu Pardubice (a), 4-1 (d) cu Teplice, 2-0 (a) cu Dukla Praga, 2-1 cu Bohemians (d) şi 2-1 cu Jablonec (d).

Cele două echipe s-au confruntat oficial ultima oară în sezonul 2014-2015 din Champions League, în turul al treilea preliminar, când Sparta Praga s-a impus acasă, în tur, cu 4-2, pentru ca Malmo să-şi ia revanşa pe teren propriu, în retur, scor 2-0, şi să se califice în play-off (se aplica regula golului / golurilor marcate în deplasare).

Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Malmo – Sparta Praga.

Malmo vs Sparta Praga GG
Cotă 1,60

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro