Sari direct la conținut

Europa League: LASK Linz vs FCSB – Premiu de consolare pentru campioana României

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

LASK Linz – FCSB, meci contând pentru prima manşă a play-off-ului din Liga Europa, este programat, joi, 22 august, de la ora 20:00, pe Raiffeisen Arena, şi va fi transmis în direct de platforma online VOYO.

LASK Linz, una dintre echipele de top din Austria, şi FCSB, care a eşuat în tentiva de a ajunge în Champions League, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate „duble” ale play-off-ului din Europa League (manşa a doua este programată, joi, 29 august, de la ora 21:30, pe Stadionul Steaua din Bucureşti).

LASK Linz a terminat pe locul 3 în play-off-ul ediţiei trecute din Bundesliga (campionatul din Austria), cu 34 de puncte, la zece distanţă de campioana Sturm Graz şi cu opt sub a doua clasată, Salzburg (tot pe 3 încheiase şi sezonul regulat, la finalul căruia punctele s-au înjumătăţit).

În actualul campionat, echipa antrenată din luna aprilie a acestui an de Thomas Darazs este pe locul 9 din 12 după trei etape, în care a înregistrat o victorie şi două înfrângeri, iar în cea mai recentă partidă a pierdut pe teren propriu în faţa celor de la Salzburg, scor 1-2 (a fost al doilea eşec consecutiv după succesul din prima rundă).

LASK Linz nu a jucat în tururile preliminare, fiind calificată direct în play-off-ul din Europa League, graţie coeficientului de ţară deţinut de Austria.

FCSB a început aventura continentală în Liga Campionilor, competiţie în care a trecut în primul tur preliminar de Virtus, campioana din San Marino, 7-1 (d) şi 4-0 (a), în turul al doilea preliminar de Maccabi Tel Aviv, campioana din Israel, 1-1 (a) şi 1-0 (d), pentru a fi eliminată în turul al treilea preliminar de Sparta Praga, campioana din Cehia, 1-1 (d) şi 2-3 (a).

FCSB s-a clasat pe locul 1 în play-off-ul ediţiei precedente din SuperLiga (campionatul din România), cu 49 de puncte, cu trei mai multe decât CFR Cluj şi cu cinci peste Universitatea Craiova, care au completat podiumul.

În acest sezon, echipa antrenată de Elias Charalambous a câştigat Supercupa României, după 3-0 cu Corvinul în Ghencea, iar în campionat ocupă locul 13 din 16 după şase etape, în care a înregistrat un succes, două remize şi două eşecuri (mai are de disputat o restanţă); în cel mai recent meci a pierdut pe teren propriu în faţa celor de la Poli Iaşi, scor 0-1.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în în sezonul 1999-2000 din Cupa UEFA, în primul tur, când FCSB s-a impus de două ori în faţa lui LASK Linz, 2-0 în tur, pe teren propriu, şi 3-2 în retur, în deplasare (a mai fost un amical pe 14 ianuarie, disputat în Antalya, FCSB – LASK Linz 3-1).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul LASK Linz – FCSB.

LASK Linz vs FCSB 1X
Cotă 1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro