Sari direct la conținut

VIDEO Formula 1: Accident grav în Marele Premiu al Olandei cu un monopost Williams

HotNews.ro
VIDEO Formula 1: Accident grav în Marele Premiu al Olandei cu un monopost Williams
Logan Sargeant, Williams, un nou acident periculos, Foto: HOCH ZWEI / imago sportfotodienst / Profimedia

Monopostul pilotului Williams Logan Sargeant, în vârstă de 23 de ani, a luat foc sâmbătă, în urma unui impact violent cu parapetul, survenit în a treia sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Olandei, potrivit GOLAZO.ro.

Incidentul a avut loc la virajul 4 al circuitului de la Zandvoort, după ce Sargeant a pierdut controlul mașinii, intrând cu o roată pe iarba udă. Monopostul său, Williams FW46, a lovit cu forță bariera metalică de protecție, provocând un incendiu în partea din spate.

Imediat după accident, mecanicii echipei Williams i-au cerut să iasă din mașină, după ce camerele de televiziune au surprins flăcările. Sargeant a confirmat că este nevătămat și a părăsit rapid vehiculul.

Acesta nu este primul incident în care este implicat Sargeant în acest sezon, având probleme similare în cursele din Japonia (aprilie), Miami (mai) și Canada (iunie). Până în prezent, pilotul american nu a reușit să obțină niciun punct în sezonul actual de Formula 1, în timp ce colegul său, Alexander Albon, a adunat deja 4 puncte.

Lando Norris (McLaren) va porni de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Ţărilor de Jos, a 15-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pe locul doi în calificări s-a clasat Max Verstappen (Red Bull), pe trei a terminat Oscar Piastri (McLaren), pe patru George Russell (Mercedes) şi pe cinci Sergio Perez (Red Bull).

Sesiunea de antrenamente, care a început pe ploaie, a fost întreruptă aproape imediat, fiind marcată cu steag roșu. Din păcate, Sargeant nu a reușit să participe la sesiunea de calificări, care a început la ora 16:00 (ora României), echipa de mecanici făcând eforturi pentru a pregăti mașina în vederea cursei de duminică, potrivit GOLAZO.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro