Sari direct la conținut

Un nou drum expres va fi construit în România. Un miliard de euro pentru a lega Autostrada Moldovei de Podul de la Brăila

HotNews.ro
Un nou drum expres va fi construit în România. Un miliard de euro pentru a lega Autostrada Moldovei de Podul de la Brăila
Drumul Expres Focșani - Brăila / Sursa: CNIR

Compania de Investiții Rutiere (CNIR) a aprobat licitația pentru proiectare și execuție, primul proiect major al noii companii care se va ocupa de implementarea marilor proiecte rutiere din țară.

Drumul Expres Focșani – Brăila va avea o lungime de 73 de kilometri, are o valoare estimată la licitație de 5 miliarde de lei (aproximativ 1 miliard de euro) și durata contractului va fi de 42 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

„Drumul Expres va avea două benzi pe sens, acostament consolidat și parapete de beton tip New Jersey pentru zona mediană. Pe traseu sunt prevăzute șase noduri rutiere și 57 de structuri (poduri și pasaje)”, a anunțat joi CNIR.

Va lega A7 de Podul de la Brăila și de Drumul Expres spre Galați

Drumul Expres Focșani-Brăila va asigura legătura între Autostrada Moldovei Ploiești-Pașcani (A7), Podul peste Dunăre de la Brăila, Drumul Expres Brăila-Galați (DEx 6), Tulcea și Constanța.

„În punctajul pentru licitație, CNIR a inclus criterii sociale (angajarea forței de muncă din plan local) și pentru protecția mediului. Sursa de finanțare este asigurată din Fonduri Europene, Programul Transport 2021-2027”, potrivit CNIR.

Podul de peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat în vara lui 2023, iar de atunci au fost numeroase probleme la el. Acum proiectul a intrat într-o operațiune de reasfaltare totală din cauza degradării carosabilului.

Mai departe, drumul de legătură de pe malul Tulcean până la Jijila tot nu a fost încă finalizat și deschis circulației.

INTERVIURILE HotNews.ro