Sari direct la conținut

Un nou pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse: CNAIR lansează licitația pentru studiu

HotNews.ro
Un nou pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse: CNAIR lansează licitația pentru studiu
Podul prieteniei peste Dunăre între Giurgiu și Ruse / Sursă: Dreamstime

Compania de Drumuri lansează licitația pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru „Pod peste Dunăre, Giurgiu – Ruse II”.

Durata elaborării Studiului de fezabilitate este de 23 de luni de la Data de Începere a contractului, anunță Compania.

Conform unor informații transmise HotNews.ro anterior, Ministerul Transporturilor transmitea că Podul peste Dunăre la Giurgiu-Ruse II va fi construit în colaborare cu Bulgaria, dar România va derula și implementa toate etapele de proiectare și execuție.

Carateristicile precum și amplasamentul exact al viitorului pod vor fi stabilite în cadrul Studiului de fezabilitate.

CNAIR informează acum că „analiza multicriterială in cadrul Studiului de fezabilitate se va realiza atat pentru realizarea conexiunii la infrastructura de transport rutier cât și la infrastructura de transport feroviar”.

„Prin realizarea acestui obiectiv se vor reduce timpii de așteptare la punctul de trecere a frontierei, fluidizându-se traficul pe axa Nord – Sud a continentului, în actualul context geopolitic”, susține CNAIR.

Contractul va fi finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile în cadrul programului de finanțare CEF 2 (Mecanismul pentru Interconectarea Europei) – Componenta Mobilitatea Militară.

După validarea documentației de atribuire, CNAIR va publica Anunțul de Participare aferent contractului de proiectare, în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor.

Sursă foto: Dreamstime

INTERVIURILE HotNews.ro