Sari direct la conținut

Guvernul pregătește reglementarea pieței cripto. Sunt înăsprite măsurile care duc la eliminarea anonimității tranzacțiilor

HotNews.ro
Criptomonede, Foto: Dt89lex, Dreamstime.com
Criptomonede, Foto: Dt89lex, Dreamstime.com

Guvernul discută o ordonanță de urgență prin care tranzacțiile cu criptomonede vor fi supuse unor reglementări mai stricte în ceea ce privește cunoașterea clientelei și legislația de combatere a spălării banilor. Emitenții de criptomonede și platformele de tranzacționare vor trebui să se autorizeze și vor intra sub supravegherea ASF sau BNR, conform actului analizat de Profit.ro.

Este un nou pas în vederea reglementării pieței criptoactivelor. Sunt înăsprite măsurile care duc la eliminarea anonimității tranzacțiilor (dacă trec printr-o platformă, plătitorul și beneficiarul trebuie identificați) – autoritățile au acuzat de-a lungul timpului că prin monedele cripto, ca alternativă la tranzacțiile bancare, poate fi ocolită legislația și sunt finanțate activitățile ilegale.

Pe de altă parte, și regulile pentru emiterea unor monede virtuale, cu cerințe de rezerve, capital și transparență a datelor, ar trebui să ducă la o siguranță mai mare pentru investitori.

Citește continuarea pe Profit.ro

INTERVIURILE HotNews.ro