Sari direct la conținut

SuperLiga: U Cluj vs Dinamo – Derby pentru locul 1

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

U Cluj – Dinamo, meci contând pentru etapa a 8-a din campionatul României, este programat, luni, 2 septembrie, de la ora 21:30, pe Cluj Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

U Cluj şi Dinamo, cele mai mari surprize ale acestei ediţii de campionat, se întâlnesc într-o partidă care poate decide noul lider al clasamentului, ultima a etapei a 8-a din SuperLiga.

U Cluj are 15 puncte acumulate după şapte etape, în care a înregistrat patru victorii şi trei rezultate de egalitate, iar în runda precedentă s-a impus pe terenul celor de la Gloria Buzău cu 2-0.

În schimb, echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a fost eliminată ruşinos la mijlocul săptămânii trecute în play-off-ul din Cupa României, după ce a pierdut în deplasare cu Metalul Buzău, o echipă nou promovată în Liga 2, scor 0-1.

U Cluj continuă să fie, alături de Oţelul Galaţi, una dintre cele două echipe neînvinse în actualul sezon, ultimul eşec în SuperLiga fiind înregistrat pe 27 aprilie 2024, scor 2-3 pe terenul celor de la FCU 1948 Craiova (acasă are o singură înfrângere în ultimele zece partide de campionat).

„Dacă luptăm pentru club şi suporteri devenim mai puternici. Munca, seriozitatea, respectul, toate acestea ne fac mai puternici. O să vedem dacă reuşim să menţinem starea asta. De fiecare dată trebuie să o luăm de la capăt. Ne aşteaptă un meci cu Dinamo, o echipă în formă”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Dinamo a acumulat 12 puncte în cele şapte meciuri disputate până acum, după trei succese, trei remize şi un eşec, iar în etapa precedentă s-a impus acasă în faţa celor de la Universitatea Craiova, scor 2-1.

Echipa antrenată de Zeljko Kopic s-a calificat la mijlocul săptămânii trecute în faza grupelor din Cupa României, după ce a trecut în play-off-ul competiţiei, în deplasare, de Voluntari, echipă din Liga 2, scor 1-0.

Dinamo are cel mai bun atac din SuperLiga, cu 16 goluri marcate după şapte etape, dar ultima victorie în deplasare în campionat a fost înregistrată tocmai pe 12 februarie 2024, 2-0 cu Farul Constanţa.

„Meciul următor este un derby cu U Cluj. Sunt în formă bună, traversează un moment bun, dar mergem acolo să jucăm fotbal, cu ambiţia de a fi competitivi. Va fi un meci greu! Îmi place mult Dan Nistor, cu toate calităţile lui, cu tot respectul pentru ceilalşi jucători, dar are experienţă, atitudine pe teren, energie”, a declarat Zeljko Kopic.

Cele două echipe s-au confruntat de trei ori în campionatul trecut: în sezonul regulat, au remizat în tur, la Cluj-Napoca, pentru ca, în retur, U Cluj să se impună pe terenul lui Dinamo cu 1-0; în play-out s-a înregistrat o nouă remiză, în Capitală, scor 3-3.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul U Cluj – Dinamo.

U Cluj vs Dinamo 1X
Cotă 1.22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

INTERVIURILE HotNews.ro