Sari direct la conținut

De la oraș la sat: un tată i-a construit fiicei sale o cabană A-Frame pentru a o aduce din Anglia înapoi în țară

HotNews.ro
Cabana are un open space la parter (7.5/8.5 metri), unde există și bucătăria, dar și baia, iar la etaj sunt două dormitoare mici (unul de 12.18 și altul de 7.5 metri pătrați), cu balcon și un hol (2 metri pătrați) între ele.
Cabana are un open space la parter (7.5/8.5 metri), unde există și bucătăria, dar și baia, iar la etaj sunt două dormitoare mici (unul de 12.18 și altul de 7.5 metri pătrați), cu balcon și un hol (2 metri pătrați) între ele.

Traiul urban poate însemna adesea un ritm alert, poate fi gălăgios și poluat. Suntem curioși să aflăm poveștile oamenilor care au plecat din oraș, să descoperim de ce au luat această decizie, cât de greu sau ușor le-a fost și cum li s-a schimbat viața.

Continuăm seria „De la oraș la sat” cu povestea unui tată care i-a construit singur fiicei sale o cabană A-Frame, pentru a o aduce înapoi din Anglia. Constantin Ilie a început lucrările în toamna lui 2021 și le-a terminat în toamna lui 2022. A investit peste 50.000 euro în construcția cabanei, dar faptul că fiica lui a revenit pe tărâm românesc „i-a umplut golul din suflet.”

Constantin Ilie s-a născut și a copilărit în Poiana-Sării (azi Poiana-Câmpina), o comună situată în zona colinară a Carpaţilor Meridionali, pe valea râului Prahova. „Un loc pitoresc cu aproape 300 zile însorite pe an, unde apa sărată izvorâtă dintre dealuri are o nuanță de portocaliu închis, dar și o concentrație de 321 grame de sare/litru, apropiată celei din Marea Moartă. Locul a fost primit moștenire din tată-n fiu, iar acum a venit rândul Cezarei la ștafetă”, zice el.

Cezara a locuit la Londra timp de șapte ani, unde a lucrat în domeniul administrativ, iar când și-a exprimat dorința de a reveni pe plaiurile subcarpatice, Constantin nu a ezitat să-i facă pe plac, așa că s-a apucat de treabă.

Constantin Ilie a investit peste 50.000 euro în construcția cabanei

De profesie tehnician în construcții, cu experiență în casele de lemn, în vara lui 2021, bărbatul a dat startul proiectului. „Dorința Cezarei de a avea o casă naturală a plecat de la prima casă din lemn din familie, cea pe care am construit-o la Brăila, în 2018”, a explicat Ilie.

Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de home&living www.lovedeco.ro

INTERVIURILE HotNews.ro