Sari direct la conținut

Volvo abandonează obiectivul de a vinde doar mașini electrice începând cu anul 2030

HotNews.ro
Volvo abandonează obiectivul de a vinde doar mașini electrice începând cu anul 2030
Volvo XC40 Recharge (foto Shuttrestock)

Producătorul auto Volvo Cars renunță la obiectivul de a vinde exclusiv mașini electrice începând cu anul 2030, după ce piața electricelor a scăzut în ultimul timp și s-a diminuat și interesul clienților. Și după 2030 Volvo va mai vinde mașini hibride.

Acum, Volvo spune că în 2030 ar vrea ca peste 90% dintre vânzările sale să fie constituite de mașini electrice și plug-in hybrid, iar în restul de 10% să intre și modele mild hybrid.

Volvo a fost printre primii producători auto care s-au arătat optimiști și au spus că în 2030 vor să vândă doar mașini electrice. Compania a vândut în lume 113.000 de mașini full-electrice anul trecut.

Mai nou, Volvo se așteaptă ca în 2025 mașinile „electrificate” să reprezinte între 50% și 60% (full-electrice+hibride). Vechea țintă era ca în 2025 mașinile full-electrice să reprezinte cel puțin 50% din vânzările totale.

În ultimul an a crescut în rândul clienților interesul pentru mașinile hibride, iar acest lucru reprezintă o schimbare, fiindcă inițial ideea era să se renunțe treptat la hibride, în favoarea mașinilor electrice.

În Europa au scăzut vânzările de mașini electrice din mai multe motive: au scăzut subvențiile guvernamentale, autonomia nu este grozavă, nu sunt destule stații de încărcare și, mai ales, nu prea au apărut modele accesibile la preț.

Volvo a avut anul trecut un an record, cu 700.000 de mașini vândute în lume, dintre care 294.000 în Europa.

Surse: Reuters, Financial Times.

INTERVIURILE HotNews.ro