Sari direct la conținut

O nouă marcă auto chineză se lansează oficial în România

HotNews.ro
O nouă marcă auto chineză se lansează oficial în România

Leapmotor, marcă auto chineză în care grupul Stellantis a investit 1,6 miliarde dolari, se lansează în nouă țări europene, printre care și România, iar pentru început vor fi două modele în gamă. Mașinile mărcii vor fi vândute pe plan local printr-o nouă companie din grupul AutoItalia.

Leapmotor International, companie deținută în proporție de 51% de grupul Stellantis, va începe să comercializeze vehicule electrice în nouă țări europene, inclusiv în România, a anunțat AutoItalia.

Primul lot de automobile electrice Leapmotor C10 și T03 va fi comercializat în România începând cu luna septembrie 2024, grupul AutoItalia fiind desemnat pentru a reprezenta marca pe teritoriul României, prin noua companie – Autogreen Motors.

Leapmotor T03 este o mașină urbană cu cinci uși, de segment A și autonomie de 265 km.

Leapmotor C10 este un SUV de segment D, cu autonomie promisă de 420 km.

Leapmotor International a expediat la finalul lunii iulie primul lot de vehicule electrice – SUV-urile C10 și mașinile de oraș T03 – din Shanghai, China, către porturile europene, marcând un moment important în parteneriatul cu Stellantis.

Profitând de canalele de distribuție Stellantis, societatea mixtă Leapmotor International plănuiește să crească punctele de vânzare pentru vehiculele Leapmotor în Europa de la 200 la sfârșitul anului 2024, la 500 până în 2026.

În prezent, AutoItalia este importator oficial local al mărcilor Fiat, Fiat Professional, Jeep, Alfa Romeo, Abarth și Maserati, deținute de Stellantis.

Leapmotor are sediul în Hangzhou, provincia Zhejiang, China și a fost fondată în 2015. Leapmotor a început și asamblarea de mașini la o fabrică poloneză a Stellantis, însă este vorba despre volume mici.

INTERVIURILE HotNews.ro