Sari direct la conținut

Nations League: Franţa vs Italia – Miza pe „cocoşi”

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Franţa – Italia, meci contând pentru Grupa 2 a Ligii A din Liga Naţiunilor, este programat, vineri, 6 septembrie, de la ora 21:45, pe Parc des Princes din Paris, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Franţa şi Italia, două dintre cele mai importante echipe europene, se confruntă în derby-ul zilei, într-o partidă din Grupa 2 a Ligii A din Nations League, din care mai fac parte Belgia şi Israel.

Franţa a ajuns până în semifinale la Euro 2024, fiind eliminată de Spania, scor 1-2: anterior a terminat pe locul 2 în Grupa D, după 1-0 cu Austria, 0-0 cu Olanda şi 1-1 cu Polonia, apoi a trecut de Belgia în optimile de finală, scor 1-0, şi de Portugalia în sferturile de finală, scor 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-3 după executarea loviturilor de departajare.

De menţionat că reprezentativa antrenată de Didier Deschamps n-a reuşit să marcheze decât trei goluri la turneul final din Germania!

Franţa, locul 2 în clasamentul FIFA, a câştigat Liga Naţiunilor în 2021, dar în ediţia precedentă a terminat grupa pe locul 3, după Croaţia şi Danemarca, dar înaintea Austriei, fiind aproape de retrogradarea în Liga B.

Italia, campioană europeană în 2021 şi absentă de la CM 2022, a ajuns la Euro 2024 doar până în optimile de finală ale competiţiei, unde a fost eliminată de Austria, scor 0-2; anterior, în Grupa B, a terminat pe locul 2 după 2-1 cu Albania, 0-1 cu Spania şi 1-1 cu Croaţia.

Reprezentativa antrenată de Luciano Spalletti, locul 10 în clasamentul FIFA, a ajuns în semifinale la ultima ediţie a Ligii Națiunilor, unde a fost învinsă de Spania, scor 1-2 (la fel ca în 2021), iar în finala mică a învins Olanda cu 3-2.

Atenţie, până la meciul cu Spania de la Euro 2024, Italia avea şapte partide la rând fără înfrângere în toate competiţiile (cinci victorii şi două egaluri)!

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară într-o partidă oficială la Euro 2008, în faza grupelor, când Italia s-a impus cu Franţa, scor 2-0 (de atunci a mai fost un amical, în 2018, când „cocoşii” s-au impus pe teren propriu în faţa „azzurilor” cu 3-1).

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Franţa – Italia.

Franţa vs Italia 1
Cotă 1.67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

INTERVIURILE HotNews.ro