Sari direct la conținut

Medalie de aur pentru România la Jocurile Paralimpice de la Paris: Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo

HotNews.ro
Medalie de aur pentru România la Jocurile Paralimpice de la Paris: Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo
Florin-Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur la judo pentru nevăzători, cat. 73 kg, la Jocurile Paralimpice de la Paris (Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia)

Alexandru Bologa a câştigat vineri medalia de aur la para-judo, -73 kg, categoria J1, la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Bologa l-a învins în finală pe Yergali Shamey, din Kazahstan, cu 10-0. Într-o finală spectaculoasă împotriva lui Yergali, Alex Bologa a adus aurul paralimpic României la judo, printr-un Ippon senzaţional, realizat în 1:22 minute, relatează News.ro.

Sportivul român urcă astfel pe prima treaptă a podiumului, după ce la Rio 2026 şi Tokyo 2020 a câştigat medalii de bronz.

Alexandru Bologa, în finala de la Jocurile Paralimpice, împotriva lui Yergali Shamey din Kazahstan (Foto: François-Xavier MARIT / AFP / Profimedia)

Ca urmare a medaliei obţinute de Bologa, România este pe locul 56 în clasamentul pe naţiuni de la Paris.

Și sportiva Camelia Ciprian (45 de ani) și-a asigurat o medalie la para-tenis, după ce s-a calificat miercuri în semifinalele competiției, conform Golazo. După un meci de 40 de minute, în care românca a fost condusă cu 2-0 la seturi (11-6 și 11-8), Ciprian s-a impus în fața adversarei. 

Camelia Ciprian o va întâlni în semifinale pe ucraineanca Maryna Lytovchenko (33 de ani). Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00.

INTERVIURILE HotNews.ro