Sari direct la conținut

Nations League: Franţa vs Belgia – Avantaj moral pentru „Les Bleus”

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Franţa – Belgia, meci contând pentru Grupa 2 a Ligii A din Liga Naţiunilor, este programat, luni, 9 septembrie, de la ora 21:45, pe Stade des Lumieres din Lyon, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Franţa (zero puncte) şi Belgia (trei puncte), două dintre cele mai puternice echipe europene, se confruntă în derby-ul zilei, într-o grupă din care mai fac parte Italia (trei puncte) şi Israel (zero puncte).

Franţa a debutat cu un eşec în actuala stagiune din Nations League, scor 1-3 acasă cu Italia, deşi a deschis scorul în minutul 1 (a fost cel mai rapid gol din istoria competiţiei, marcat de Barcola în secunda a 13-a!).

La Euro 2024, reprezentativa condusă de Didier Deschamps a ajuns până în semifinale, fiind eliminată de Spania, scor 1-2: anterior a terminat pe locul 2 în Grupa D, după 1-0 cu Austria, 0-0 cu Olanda şi 1-1 cu Polonia, apoi a trecut de Belgia în optimile de finală, scor 1-0, şi de Portugalia în sferturile de finală, scor 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-3 după executarea loviturilor de departajare.

„Les Bleus” vin după două eşecuri (1-2 cu Spania şi 1-3 cu Italia, dar nu au înregistrat trei partide la rând fără victorie din 2022 (a fost o serie de patru meciuri cu două remize şi două înfrângeri).

Franţa a câştigat Liga Naţiunilor în 2021, dar în ediţia precedentă a terminat grupa pe locul 3, după Croaţia şi Danemarca, dar înaintea Austriei, fiind foarte aproape de retrogradarea în Liga B.

Belgia a confirmat calculele în parima partidă şi s-a impus pe teren propriu, în faţa celor din Israel, cu 3-1.

Reprezentativa condusă de Domenico Tedesco a ajuns până în optimile de finală la Euro 2024, unde a fost elimiantă chiar de către Franţa, scor 0-1; a ajuns aici după ce a terminat pe locul 2 în Grupa E, după 0-1 cu Slovacia, 2-0 cu România şi 0-0 cu Ucraina.

De menţionat că „Les Diables Rouges” au pierdut ultimele trei meciuri directe cu Franţa, pe care a învins-o ultima oară tocmai în 2015!

Belgia a evoluat în Liga A din Liga Naţiunilor şi la ediţia precedentă şi a terminat pe locul 2 într-o grupă cu Olanda, Polonia şi Ţara Galilor.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 1 iulie 2024, în optimile de finală de la Euro 2024, când Franţa s-a impus cu Belgia, scor 1-0 (Vertonghen 85a).

Superbet oferă cota 1,18 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Franţa – Belgia.

Franţa – Belgia 1X
Cotă 1,18

INTERVIURILE HotNews.ro