Sari direct la conținut

Nations League: România vs Lituania – O simplă formalitate

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

România – Lituania, meci contând pentru Grupa 2 a Ligii C din Liga Naţiunilor, este programat, luni, 9 septembrie, de la ora 21:45, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Prima TV.

România (trei puncte), cu un start excelent de campanie, porneşte ca mare favorită în partida cu Lituania (zero puncte), într-o grupă din care mai fac parte Cipru (trei puncte) şi Kosovo (zero puncte).

România a debutat cu un succes impresionant în actuala ediţie din Liga Naţionilor, scor 3-0 în deplasare cu Kosovo, pe terenul căreia se chinuia în preliminariile pentru Euro 2024 (a fost 0-0).

La turnel final continental din vară, „tricolorii” au câştigat Grupa E, după 3-0 cu Ucraina, 0-2 cu Belgia şi 1-1 cu Slovacia, fiind eliminaţi în optimile de finală ale competiţiei, după 0-3 cu Olanda.

După CE din Germania, Edi Iordănescu i-a lăsat postul de selecţioner lui Mircea Lucescu, acesta revenind la echipa naţională după 38 de ani (a mai fost selecţionerul Turciei, iar ultima oară a antrenat-o pe Dinamo Kiev).

În ediţia trecută din Nations League, România a terminat pe locul 4 în Grupa 3 din Liga B, sub Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Finlanda, retrogradând, astfel, în Liga C.

De menţionat că România nu a mai pierdut acasă de la amicalul cu Slovenia, disputat pe 17 noiembrie 2022, la Cluj-Napoca, scor 1-2, iar ultimul eşec oficial pe teren propriu a fost înregistrat pe 14 iunie 202, cu Muntenegru, pe Stadionul Giuleşti din Capitală, scor 0-3.

Lituania, cea mai slabă echipă a grupei, a pierdut acasă în primul meci, scor 0-1 cu Cipru (a fost primul eşec în timpul regulamentar de 90 de minute după patru meciuri fără înfrângere).

Reprezentativa antrenată de fostul ei mare internaţional Edgaras Jankauskas a ratat calificarea la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 4 în grupa G, după Ungaria, Serbia şi Muntenegru, dar peste Bulgaria.

În vară, Lituania a participat la Cupa Baltică, unde a trecut în semifinale de Letonia, scor 2-0, şi a pierdut finala, 1-1 după 90 de minute şi 3-4 după executarea loviturilor de departajare (nu s-au jucat prelungiri) cu Estonia.

Lituania a rămas în Liga C din Liga Naţiunilor după ce a trecut de un baraj cu Gibraltar, în martie, 1-0 în deplasare şi 1-0 acasă.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în ediţia 2018 din Nations League, tot în Liga C, când România s-a impus de două ori în faţa celor din Lituania, 2-1 în deplasare şi 3-0 pe teren propriu (bilanţul general este de 12 succese pentru tricolori şi o victorie pentru baltici, un şocant 3-0 la Cluj-Napoca în preliminariile CM 2010).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul România – Lituania.

România – Lituania 1
Cotă 1,28

INTERVIURILE HotNews.ro