Sari direct la conținut

Nations League: Anglia vs Finlanda – Nu este loc de surprize pe Wembley

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Anglia – Finlanda, meci contând pentru Grupa 2 a Ligii B din Liga Naţiunilor, este programat, marți, 10 septembrie, de la ora 21:45, pe Wembley Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Anglia (trei puncte) porneşte ca mare favorită în faţa celor din Finlanda (zero puncte), într-o grupă din care mai fac parte Grecia (trei puncte) şi Irlanda (zero puncte).

Anglia a început în forţă actuala stagiune din Liga Naţiunilor, cu o victorie în deplasare, scor 2-0 cu Irlanda, la chiar primul meci cu interimarul Lee Carsley pe banca tehnică, după opt ani în care naţionala celor trei lei a fost condusă de Gareth Southgate.

La Euro 2024, Anglia a ajuns până în finala competiţiei, pe care a pierdut-o, scor 1-2 cu Spania; până aici terminase pe locul 1 în Grupa C, după 1-0 cu Serbia, 1-1 cu Danemarca şi 0-0 cu Slovenia, după care le-a eliminat pe Slovacia în optimile de finală, scor 2-1, pe Elveţia în sferturile de finală, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-3 după executarea lovirturilor de departajare, şi pe Olanda în semifinale, scor 2-1.

În ediţia precedentă din Liga Naţiunilor, Anglia a terminat pe locul 4 în Grupa 3 din Liga A, după Italia, Ungaria şi Germania, şi a retrogradat, astfel, în Grupa B.

Finlanda a debutat cu un eşec drastic în noul sezon din Nations League, scor 0-3 în deplasare cu Grecia.

Reprezentativa condusă încă din 2016 de fostul internaţional finalndez Markku Kanerva a ratat accesul la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 3 în Grupa H din preliminarii, sub Danemarca şi Slovenia, dar a ajuns în play-off-ul de calificare la turneul final, via Liga Naţiunilor, fiind eliminată chiar după primul meci, 1-4 în deplasare cu Ţara Galilor.

În ediţia 2022 a competiţiei, Finlanda a terminat pe locul 2 în Grupa 3 din Liga B, după Bosnia-Herţegovina, dar peste Muntenegru şi România.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în preliminariile pentru CM 2002, când au remizat în Finlanda, scor 0-0, pentru ca Anglia să se impună apoi pe teren propriu cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,18 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Anglia – Finlanda.

Anglia – Finlanda 1
Cotă 1,18

INTERVIURILE HotNews.ro