Sari direct la conținut

Nations League: Olanda vs Germania – Derby de tradiţie în Europa

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Olanda – Germania, meci contând pentru Grupa 3 a Ligii A din Liga Naţiunilor, este programat, marți, 10 septembrie, de la ora 21:45, pe Amsterdam Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Olanda (trei puncte) şi Germania (trei puncte), două echipe naţionale care au participat în această vară la Euro 2024, se confruntă în derby-ul zilei, într-o grupă din care mai fac parte Ungaria (zero puncte) şi Bosnia-Herţegovina (zero puncte).

Olanda a început actuala ediţie din Nations League cu o victorie pe teren propriu, scor 5-2 cu Bosnia-Herţegovina.

Batavii conduşi de Ronald Koeman au ajuns până în semifinale la Euro 2024, unde au pierdut cu Anglia, scor 1-2; până aici au terminat pe locul 3 în Grupa B, după 2-1 cu Polonia, 0-0 cu Franţa şi 2-3 cu Austria, apoi au eliminat România în optimile de finală, scor 3-0, şi Turcia în sferturile de finală, scor 2-1.

Olanda a ajuns la ediţia precedentă din Liga Naţiunilor până în faza turneului final, unde a pierdut în semifinale, scor 2-4 cu Croaţia după prelungiri (2-2 după 90 de minute), apoi a cedat şi în finala mică, scor 2-3 cu Italia.

Germania a debutat cu un succes impresionant în noul sezon din Liga Naţiunilor, 5-0 acasă cu Ungaria, echipă prezentă, de asemenea, la Euro 2024.

Reprezentativa condusă în continuare de Julian Nagelsmann a ajuns până în sferturile de finală la turneul final european pe care l-a şi organizat, unde a fost eliminată de Spania, 1-2 după prelungiri (a fost 1-1 după 90 de minute); până atunci a câştigat Grupa A, după 5-1 cu Scoţia, 2-0 cu Ungaria şi 1-1 cu Elveţia, iar în optimile de finală a trecut de Danemarca, scor 2-0.

Germania a rămas în Liga A din Liga Naţiunilor după ce în campania precedentă a terminat pe locul 3 în grupă, sub Italia şi Ungaria, dar peste Anglia.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată pe 26 martie 2024, într-o partidă amicală disputată la Frankfurt, în care Germania s-a impus cu Olanda, scor 2-1.

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Olanda – Germania.

Olanda – Germania 1X
Cotă 1,50

INTERVIURILE HotNews.ro