Sari direct la conținut

Bundesliga: Dortmund vs Heidenheim – Derby surprinzător pentru locul 1

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dortmund – Heidenheim, meci contând pentru etapa a 3-a din campionatul Germaniei, este programat, vineri, 13 septembrie, de la ora 21:30, pe Signal Iduna Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Dortmund, una dintre echipele cu pretenţii ale campionatului, şi Heidenheim, liderul surprinzător al startului de sezon, se întâlnesc în partida de deschidere a etapei a 3-a din Bundesliga (ambele echipe participă în cupele europene, gazdele în Champions League, iar oapeţii în Conference League).

Dortmund ocupă locul 4, cu patru puncte acumulate în primele două etape, după 2-0 pe teren propriu cu Frankfurt şi 0-0 în deplasare cu Bremen.

În această vară, Dortmund l-a instalat ca antrenor principal pe fostul ei mare jucător Nuri Şahin (internaţional turc trecut şi pe la Real Madrid), care era deja „secund” al lui Edin Terzic, demis în ciuda faptului că a dus echipa până în finala Champions League (0-2 cu Real Madrid pe Wembley, la Londra).

Dortmund este neînvinsă în primele două etape jucate în Bundesliga şi nu a încasat nici măcar un gol, iar cele două marcate îi aparţin aceluiaşi fotbalist, extrema engleză Jamie Bynoe-Gittens.

Heidenheim este pe locul 1, cu şase puncte acumulate în primele două runde, tot atâtea câte au Bayern Munchen şi Leipzig (are însă avantajul golaverajului), după 2-0 pe terenul celor de la St. Pauli şi 4-0 acasă cu Augsburg.

Trupa antrenată de Frank Schmidt – din 2007 pe banca tehnică a echipei din regiunea Baden-Württemberg, încă de pe vremea când aceasta evolua în 3.Liga! – a lansat şi noua senzaţie a fotbalului german, mijlocaşul Paul Wanner, care are deja două goluri şi o pasă decisivă.

Heidenheim a câştigat toate cele 12 meciuri disputate de la reluarea pregătirilor pentru acest sezon (şapte amicale, unul în primul tur din Cupa Germaniei, două în play-off-ul din Conference League şi două în Bundesliga).

În partidele directe din sezonul trecut, cele două echipe au remizat de fiecare dată, 2-2 în tur, la Dortmund, şi 0-0 în retur, la Heidenheim.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Dortmund – Heidenheim. * cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Dortmund vs Heidenheim 1
Cotă 1.38
INTERVIURILE HotNews.ro