Sari direct la conținut

SuperLiga: Petrolul vs Farul – Duel pentru play-off la Ploieşti

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Petrolul – Farul, meci contând pentru etapa a 9-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 21:30, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Petrolul şi Farul, două echipe care au ca obiectiv declarat accederea în play-off, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide ale atepai a 9-a din SuperLiga.

Petrolul este în acest moment în zona de play-off, cu 13 puncte după opt meciuri, acumulate după ce a înregistrat trei victorii, patru rezultate de egalitate şi o înfrângere, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Botoşani, scor 2-0.

În acest interval de timp, echipa antrenată de fostul mare internaţional turc Mehmet Topal (în acte, ca antrenor principal figurează bosniacul Sanjin Alagic) s-a calificat în faza grupelor din Cupa României, după ce a trecut în play-off, în deplasare, de Dumbrăviţa, echipă din Liga 2, scor 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-4 după executarea loviturilor de departajare.

Petrolul vine după o serie invincibilă de şase partide în SuperLiga, cu trei succese şi trei remize, şi are a treia defensivă din campionat, cu doar cinci goluri încasate (doar Oţelul – trei şi U Cluj – patru au primit mai puţine); în ultimele patru confruntări de pe teren propriu „lupii galbeni” nu au primit gol!

Farul se află în partea a doua a ierarhiei, cu opt puncte acumulate în opt etape, în care a înregistrat două succese, două remize şi patru eşecuri, iar în runda precedentă a pierdut acasă, în faţa lui CFR Cluj, scor 0-3.

Echipa lui Gică Hagi, care nu a jucat în play-off-ul din Cupa României, fiind calificată direct în faza grupelor, a obţinut doar două puncte în cele trei jocuri din deplasare din acest sezon (are o victorie în ultimele şapte deplasări din SuperLiga, 2-1 cu Universitatea Craiova pe 12 aprilie 2024).

De menţionat că Gică Hagi este contestat de fanii echipei, care îl acuză să slăbeşte echipa prin cedarea jucătorilor importanţi către rivalele din campionat, ultima astfel de mutare fiind transferul lui Dina Grameni la Rapid!

În stagiunea trecută din SuperLiga, cele două echipe s-au confruntat în sezonul regulat, iar fiecare dintre ele a reuşit să câştige pe teren propriu, Petrolul în tur, cu 3-2, iar Farul în retur, cu 3-1.

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Petrolul – Farul.

Petrolul vs Farul 1X
Cotă 1.55

cotă valabilă la ora publicării acestui articol

INTERVIURILE HotNews.ro