Sari direct la conținut

SuperLiga: Rapid vs U Cluj – Şumudică se întoarce în Giuleşti

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid – U Cluj, meci contând pentru etapa a 9-a din campionatul României, este programat, luni, 16 septembrie, de la ora 21:00, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Rapid și U Cluj, două dintre cele mai iubite echipe din ţară, se întâlnesc într-o partidă care se anunţă extrem de interesantă şi care încheie etapa a 9-a din SuperLiga.

Rapid se află în partea a doua a ierarhiei, cu nouă puncte acumulate după opt etape, în care a înregistrat o victorie, şase rezultate de egalitate şi o înfrângere, iar în runda precedentă a remizat în deplasare cu Universitatea Craiova, scor 1-1.

Partida cu U Cluj este prima în Giuleşti din actualul mandat al lui Marius Şumudică, antrenor care, instalat în locul lui Neil Lennon, a redresat echipa din Giuleşti, după 2-1 cu Poli Iaşi şi 1-1 cu Universitatea Craiova, de fiecare dată în deplasare.

„Mă întorc în Giuleşti, asta e cel mai important. Cu cât se apropie ora meciului, cu atât cresc şi emoţiile. Mă întorc acasă, sper să fie de bun augur. Întâlnim liderul, nu întâmplător e acolo. Are cinci victorii. Suntem pregătiţi, dorim foarte mult să arătăm bine şi în urma exprimării pe care o vor avea jucătorii mei sper ca rezultatul să fie pozitiv”, a declarat Marius Şumudică.

U Cluj a urcat în fotoliul de lider după opt etape, cu 18 puncte, acumulate după cinci succese şi trei remize, iar în cea mai recentă rundă s-a impus pe teren propriu în faţa lui Dinamo cu 1-0.

Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău este, alături de Oţelul, una din cele două neînvinse în actuala stagiune din SuperLiga, şi are a doua cea mai bună defensivă din campionat, cu patru goluri încasate (doar gălăţenii au primit mai puţine, trei).

Singurul pas greşit din sezonul 2024-2025 este eliminarea din Cupa României, înca din play-off, după 0-1 în deplasare cu Metalul Buzău, echip din Liga 2.

„Va fi dificil în Giuleşti. E primul joc al lui Marius Şumudică acasă. Vine după două meciuri în deplasare, o victorie şi un egal. E clar că îşi va dori foarte mult ca echipa lui să arate bine, să câştige în fața propriilor suporteri. Avem o situaţie bună, entuziasm, încredere în noi. Eu cred că nu trebuie să mergem timizi, chiar dacă jucăm cu un adversar care şi-a fixat ca obiectiv câştigarea campionatului”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

În cele două confruntări din campionatul trecut, care au avut loc în sezonul regulat, fiecare dintre cele două echipe s-a impus pe terenul adversarei, Rapid în tur, cu 3-0, iar U Cluj în retur, cu 3-2.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Rapid – U Cluj.

Rapid – U Cluj 1X
Cotă 1,28

*cotă valabilă la ora publicării acestui articol

INTERVIURILE HotNews.ro