Sari direct la conținut

Elon Musk a scris că e ciudat că „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden/Kamala”. Ce s-a întâmplat mai departe

HotNews.ro
Pagina de „X” a lui Elon Musk, vazuta de pe un iPhone, Foto: STR-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Pagina de „X” a lui Elon Musk, vazuta de pe un iPhone, Foto: STR-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

La doar câteva ore după ce autoritățile americane au stopat ceea ce a părut a fi o nouă tentativă de asasinat asupra lui Donald J. Trump, Elon Musk a postat pe rețeaua sa X ceva ce a i-a uluit chiar și pe fanii săi.

Elon Musk a scris pe site-ul său de socializare – și apoi a șters – o postare în care sugera că este ciudat că nimeni nu a încercat să îi ucidă pe președintele Joe Biden sau pe vicepreședinta Kamala Harris, relatează The New York Times.

Musk: „Și nimeni nici măcar nu încearcă să îi asasineze pe Biden/Kamala”

Ulterior, Musk a susținut că postarea de pe X s-a dorit a fi o glumă.

Ce s-a întîmplat? Un utilizator al X (fostul Twitter) a întrebat: „De ce vor să îl omoare pe Donald Trump?”. Elon Musk, care îl susține pe Donald Trump în campanie și comentează frecvent despre cursa electorală din SUA, a scris: „Și nimeni nici măcar nu încearcă să îi asasineze pe Biden/Kamala”. Postarea sa, surprinsă în capturi foto de utilizatorii X, includea un emoji cu o față gânditoare.

A fost prea mult și pentru oamenii obișnuiți cu afirmațiile excentrice ale patronului X, Elon Musk. Acesta a dat jos postarea după ce aceasta a stârnit imediat indignare.

Rețeaua socială X afirmă că are mai mult de 197 de milioane de urmăritori pe platformă, pe care Musk a cumpărat-o în 2022.

A spus că a încercat o glumă

„Ei bine, o lecție pe care am învățat-o este că, doar pentru că spun ceva unui grup și ei râd, nu înseamnă că va fi atât de hilar ca o postare pe X”, a încercat Musk să explice într-o postare ulterioară, luni dimineață. „Se pare că glumele sunt mult mai puțin amuzante dacă oamenii nu cunosc contextul și dacă mesajul este un text simplu”, a revenit el într-un alt mesaj, tot pe X, în care a încercat, din nou, să spună ce a intenționat cu mesajul pe care l-a șters.

Casa Albă a condamnat luni postarea lui Elon Musk, numind-o „iresponsabilă”.

Andrew Bates, un purtător de cuvânt al Casei Albe, a amintit declarațiile președintelui Joe Biden și ale Kamalei Harris, afirmând că nu există loc pentru violența politică în Statele Unite. „Violența ar trebui doar condamnată, niciodată încurajată sau despre care să se glumească”, a declarat Bates.

Un agent Secret Service a văzut o țeavă de pușcă

Secret Service a declarat duminică că a tras asupra unui bărbat înarmat la clubul de golf al fostului președinte Donald Trump din West Palm Beach, Florida, în timp ce fostul președinte juca golf.

Presupusul atacator a fost reperat de un agent Secret Service, care mergea înaintea lui Trump pentru a detecta potențialele amenințări. În ciuda vegetației dese care acoperă parte din teren, agentul a zărit o țeavă de pușcă și l-a luat în vizor pe suspect, trăgând patru până la șase cartușe. Acesta a fugit și a fost arestat ulterior.

INTERVIURILE HotNews.ro