Sari direct la conținut

Politiciene din Republica Moldova, alături de propagandiste ale Kremlinului: „Am vorbit despre cum integrarea europeană va distruge identitatea națională”

HotNews.ro
Maria Zaharova, Marina Tauber, Evghenia Guțul și Olga Skabeeva. Foto: Telegram / Marina Tauber
Maria Zaharova, Marina Tauber, Evghenia Guțul și Olga Skabeeva. Foto: Telegram / Marina Tauber

Politiciene din Republica Moldova apropiate oligarhului fugar Ilan Șor participă, în perioada 18-20 septembrie, la Forumul Eurasiatic al Femeilor, organizat la Sankt Petersburg. Deputata Marina Tauber, supranumită și „blonda lui Putin”, și Evghenia Guțul, bașcana Găgăuziei, s-au fotografiat alături de principalele propagandiste ale Kremlinului, Maria Zaharova și Olga Skabeeva. 

„Am vorbit despre faptul că integrarea europeană va distruge identitatea națională a moldovenilor și că vor să ne impună LGBT. Cetățenii noștri sunt categoric împotriva viziunilor îndreptate spre UE. Noi vrem să creștem copii sănătoși, vrem ca ei să rămână în Patrie, visăm la un viitor prosper pentru țara noastră”, a scris, pe Telegram, deputata Marina Tauber. 

Convenția are loc cu aproape o lună înainte de alegerile prezidențiale din Republica Moldova, dar și de referendumul constituțional privind integrarea europeană, care vor avea loc în aceeași zi, pe 20 octombrie. De altfel, Tauber precizează că unul dintre subiectele abordate cu Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a fost alegerile prezidențiale care urmează.

Potrivit deputatei moldovene, reprezentantele partidului Șor au vorbit la forum și despre limba maternă, „o temă tristă pentru moldoveni”, după cum o descrie. 

„Am abordat o temă importantă, dar tristă pentru moldoveni – nimicirea limbii noastre materne, moldovenească. Ea nu reprezintă doar cuvinte pe care le înșirăm în propoziții, ci este fundamentul codului nostru cultural, unul dintre pilonii identității noastre naționale. Din păcate, suntem nevoiți să o apărăm de autoritățile aflate la putere”, a scris Marina Tauber. 

La postare au fost atașate pozele alături de purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova, jurnalista de la Rossiya-1. Olga Skabeeba, dar și Evghenia Guțul. 

„Europa și-a întins deja tentaculele în practic toate sferele vieții noastre. Din partea Rusiei nu vedem astfel de amenințări. Rusia este întotdeauna deschisă dialogului, gata, dacă este necesar, să dea o mână de ajutor, să sprijine inițiativele noastre. Și exact de asta are nevoie Moldova”, a mai scris Tauber.

În luna aprilie, membrii fostul Partid „ȘOR”, declarat neconstituțional, dar și reprezentanți ai câtorva partide politice, afiliate oligarhului Șor, au organizat la Moscova congresul, la care a fost format așa-zisul bloc „Victorie”, acesta nefiind înregistrat oficial în Republica Moldova. 

Recent, Inspectoratul Naţional de Investigaţii și Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova au făcut percheziții într-un dosar de finanțare ilegală a partidelor politice. Mai mulți membri din organizațiile teritoriale ale partidelor apropiate de oligarhul fugar Ilan Şor sunt acuzați de procurori că au primit bani din surse obscure, pentru a participa la proteste sau mitinguri legate de alegerile prezidențiale din octombrie.

INTERVIURILE HotNews.ro