Sari direct la conținut

România: Schoenherr a asistat Reconstruction Capital II Limited cu privire la vânzarea Telecredit către PragmaGO

România: Schoenherr a asistat Reconstruction Capital II Limited cu privire la vânzarea Telecredit către PragmaGO
Neagu Mădălina Foto: Schoenherr și Asociații SCA

Schoenherr România a asistat Reconstruction Capital II Limited (RC2) în vânzarea unei participații de 89% din capitalul societății românești de factoring și microfinanțare TELECREDIT IFN SA (care operează sub marca Omnicredit) către PragmaGO, unul dintre principalii furnizori nebancari de finanțare a IMM-urilor din Europa Centrală și de Est. Tranzacția marchează extinderea internațională a PragmaGO și intrarea pe piața din România.

Serviciile noastre au acoperit întreaga gamă de consultanță corporate/m&a necesară pentru această tranzacție de private equity, semnată pe 19 septembrie 2024, la București. Finalizarea tranzacției este așteptată în lunile următoare, sub rezerva aprobărilor din partea autorităților române pentru investiții străine directe, a acționarilor RC2, precum și a altor condiții precedente.

Suntem bucuroși să fim din nou alături de RC2 în această tranzacție, care reprezintă al doilea exit de succes al fondului de private equity dintr-o afacere de servicii financiare, după vânzarea grupului Top Factoring, în 2017, tranzacție în care am oferit, de asemenea, asistență juridică„, a declarat Mădălina Neagu, partener și coordonator al echipei Schoenherr implicate în proiect. „Ne bucurăm că am contribuit la succesul acestei tranzacții prin valorificarea experienței noastre solide în consilierea investițiilor de private equity și a tranzacțiilor din sectorul serviciilor financiare.”

RC2 este o societate de investiții de tip închis, care, pe lângă o participație de 85% în Telecredit SA, deține două alte investiții principale: Policolor S.A., un producător important de vopsele și produse chimice, cu fabrici în România și Bulgaria, și Mamaia Resort Hotels SRL, un hotel cu 300 de camere în Mamaia, stațiunea premium de la Marea Neagră.

PragmaGO oferă finanțare IMM-urilor sub formă de factoring și împrumuturi, în principal prin soluții de finanțare integrată (BNPL și Merchant Cash Advance) – servicii unice, integrate direct în ecosistemele partenerilor, precum platformele marketplace. România, care are un potențial semnificativ de creștere în sectorul finanțării IMM-urilor, reprezintă primul pas al expansiunii internaționale a PragmaGO. În următorii trei ani, compania intenționează să intre pe mai multe piețe din Europa de Est și de Vest.

Omnicredit, de asemenea, un furnizor de finanțare nebancară pentru IMM-uri, se dezvoltă dinamic de mai mulți ani, fiind specializat în factoring digital. Portofoliul său de creanțe se ridica la 6,4 milioane EUR la sfârșitul anului 2023.

Echipa de corporate/m&a Schoenherr care a consiliat RC2 în această tranzacție a fost condusă de Mădălina Neagu (partener) și a inclus-o pe Mihaela Popescu (managing attorney at law).

Schoenherr este o firmă regională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România din anul 1996, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. Schoenherr și Asociații SCA este recunoscută de principalele organisme internaționale de cercetare a pieței de avocatură (Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000) pentru activitatea în domeniile financiar bancar, respectiv fuziuni și achiziții.

Articol susținut de Schoenherr & Asociatii