Sari direct la conținut

EFL Cup: Liverpool vs West Ham United – „Cormoranii”, favoriţi pe Anfield

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liverpool – West Ham United, meci contând pentru 16-imile de finală (turul al treilea) din Cupa Ligii Angliei, este programat, miercuri, 25 septembrie, de la ora 22:00, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4.

Liverpool, deţinătoarea trofeului, şi West Ham United, care trece printr-o perioadă dificilă, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale 16-imilor de finală (turul al treilea) din EFL Cup.

Liverpool începe competiţia direct în această fază, privilegiu rezervat echipelor engleze care evoluează în cupele europene.

În Premier League, trupa lui Arne Slot este pe locul 2, cu 12 puncte după cinci etape, în care a înregistrat patru succese şi un eşec, iar în runda precedentă s-a impus acasă în faţa celor de la Bournemouth, scor 3-0.

În acest interval, „cormoranii” au debutat în forţă în faza principală din Champions League şi au câştigat în deplasare, cu Milan, scor 3-1.

Liverpool este cea mai titrată echipă a Cupei Ligii Angliei, cu 10 trofee în palmares, ultimul fiind cucerit în ediţia precedentă, 2023-2024, după o finală cu Chelsea, scor 1-0 după prelungiri (Van Dijk 118); a mai pierdut de patru ori în ultimul act, cel mai recent în ediţia 2015-2016, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 1-3 la penalty-uri cu Manchester City.

West Ham United a ajuns în 16-imile de finală din EFL Cup după ce a trecut în turul al doilea al competiţiei, de Bournemouth, pe teren propriu, scor 1-0.

Echipa lui Julen Lopetegui ocupă locul 14 în Premier League, cu patru puncte acumulate după cinci etape, în care a înregistrat un succes, o remiză şi trei eşecuri, iar în runda precedentă a pierdut acasă în faţa lui Chelsea, scor 0-3.

West Ham United a ajuns de două ori în finala EFL Cup şi a pierdut de fiecare dată, în 1966 în faţa lui West Bromwich Albion, 2-1 acasă şi 1-4 în deplasare (a fost ultima ediţie în care ultimul act s-a jucat tur-retur), şi în 1981 în faţa lui Liverpool, 1-1 pe Wembley din Londra şi 1-2, la rejucare, pe Villa Park din Birmingham.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în stagiunea precedentă din Premier League, când Liverpool s-a impus în tur, acasă, cu 5-1, pentru ca, în retur, pe terenul „ciocănarilor”, să se consemneze un egal, scor 2-2.

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Liverpool – West Ham United.

Liverpool – West Ham United 1
Cotă 1.40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro