Sari direct la conținut

SuperLiga: Petrolul vs Hermannstadt – Duel pentru play-off la Ploieşti

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Petrolul – Hermannstadt, meci contând pentru etapa a 11-a din campionatul României, este programat, vineri, 27 septembrie, de la ora 18:00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Petrolul şi Hermannstadt, două echipe care par decise să nu mai rateze accesul în play-off, se întâlnesc într-una dintre cele mai echilibrate partide ale etapei a 11-a din SuperLiga.

Petrolul este pe locul 5, cu 15 puncte acumulate după 10 etape, în care a înregistrat trei victorii, şase rezultate de egalitate (cele mai multe din campionat) şi o înfrângere, iar în runda precedentă a remizat în deplasare cu FCSB, scor 1-1.

În meciurile disputate pe teren propriu în acest sezon, echipa antrenată de fostul mare internaţional turc Mehmet Topal (în acte figurează bosniacul Sanjin Alagic) este neînvinsă, cu un succes şi patru remize, iar golgheterii „lupilor galbeni” sunt Mihnea Rădulescu, Alexandru Tudorie şi Gicu Grozav, fiecare cu câte două reuşite în SuperLiga.

De menţionat că Petrolul are doar o înfrângere în ultimele opt meciuri disputate în campionat pe teren propriu (n-a mai pierdut de la un 1-2 cu Botoşani, pe 29 aprilie 2024). 

Hermannstadt se află pe locul 7, cu 13 puncte acumulate după 10 etape, în care a înregistrat trei victorii, patru rezultate de egalitate şi trei înfrângeri, iar în runda precedentă a remizat pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 0-0.

Echipa antrenată de Marius Măldărăşanu este ultima clasată într-o ierarhie a partidelor disputate în deplasare, cu o remiză şi trei eşecuri (ultima victorie pe teren străin în campionat datează din 12 mai 2024, 3-1 cu FCU 1948 Craiova), iar cel mai bun marcator al sibienilor este Alesaandro Murgia, cu trei goluri în SuperLiga.

Atenţie, Hermannstadt a ajuns la cinci meciuri oficiale la rând fără înfrângere (patru înc ampionat şi unul în Cupa României)!

În confruntările din campionatul trecut, cele două echipe au remizat de fiecare dată în sezonul regulat, 0-0 în tur, la Ploieşti, şi tot 0-0 în retur, la Sibiu, pentru ca, în play-out, Hermannstadt să se impună pe teren propriu în faţa celor de la Petrolul cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Petrolul – Hermannstadt.

Petrolul – Hermannstadt 1X
Cotă 1,35

INTERVIURILE HotNews.ro