Sari direct la conținut

Românii vor putea împrumuta Statul și în octombrie prin Fidelis la dobânzi de până la 7% în lei și 5% în euro/ Subscrierea începe miercuri

HotNews.ro
Românii vor putea împrumuta Statul și în octombrie prin Fidelis la dobânzi de până la 7% în lei și 5% în euro/ Subscrierea începe miercuri

Programul Fidelis dedicat populației continuă în luna octombrie 2024 cu 5 noi emisiuni de titluri de stat cu dobânzi de până la 7% pe lei și 5% pe euro. Cei interesați vor putea subcrie de miercuri – 2 octombrie. Aceasta se încheie pe 11 octombrie 2024.

Care sunt dobânzile din octombrie:

1 an (lei) – pentru donatori de sânge: 6,85%

1 an (lei): 5,85%

5 ani (lei): 7%/an

1 an (euro): 3,95%

5 ani (euro): 5%/an

În ceea ce privește donatorii de sânge, termenul de valabilitate a adeverinței de donator/a carnetului trebuie să fie în perioada 1 mai – 11 octombrie 2024.

Pentru donatorii de sânge există un prag minim de 500 lei, în timp ce pentru ceilalți este de 5.000 lei, respectiv 1000 euro în moneda europeană.

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori București.

INTERVIURILE HotNews.ro