Sari direct la conținut

SuperLiga: Farul lui Gică Hagi, înfrângere cu nou-promovata Gloria Buzău

HotNews.ro
SuperLiga: Farul lui Gică Hagi, înfrângere cu nou-promovata Gloria Buzău
Gheorghe Hag. Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

Gloria Buzău a învins echipa Farul Constanța, scor 1-0, într-un meci disputat în etapa a 11-a din SuperLiga.

Cu o singură victorie în primele 10 runde din acest sezon, nou-promovata din Buzău a obținut duminică primul succes pe teren propriu.

Unui spectator i s-a făcut rău în minutul 12, iar partida a fost întreruptă pentru a se permite intervenţia medicilor.

Gloria Buzău – Farul Constanța 1-0, în etapa #11 din SuperLiga

În minutul 25, Budescu a trimis puternic din corner, iar Marins a fost aproape de un autogol. A avut noroc: mingea s-a dus peste poartă. Farul a răspuns printr-un șut al lui Radaslavescu (’29) de la marginea careului, însă acesta a ratat ținta.

Prima mare ocazie a partidei a formației lui Gică Hagi i-a aparținut lui Grigoryan (’35). Armeanul a șutat violent din unghi, însă Lazar a deviat puțin și a fost salvat de bară.

În repriza secundă, Casap a centrat pentru Alibec (’69), atacantul a încercat să prelungească, dar Lazar a intervenit și a respins în corner.

Aflat într-o poziție foarte bună, Budescu (’74) a trimis peste poartă. Peste puțin timp, Dario Canadjija (’77) a înscris unul gol al partidei, cu un șut de la marginea careului, la colțul scurt.

Gloria a fost aproape de 2-0 pe final, însă execuția spectaculoasă a lui Matos (’88), cu călcâiul, a trecut puțin pe lângă poartă.

Grație acestui rezultat, trupa lui Eugen Neagoe a acumulat 10 puncte și a egalat-o pe FCSB (campioana are două meciuri mai puțin disputate), însă rămâne penultima. De cealaltă parte, Farul lui Hagi ocupă locul 11, cu 12 puncte.

Au evoluat echipele:

  • Gloria Buzău: D. Lazar – Ferraresso, Lovric, Cestor, Ciranni – Canadjija (T. Călin 84), Dr. Albu – Al. Jipa (Al. Stan 67), David Tavares, Işfan (I. Gheorghe 59) – Budescu (Ricardo Matos 84). Antrenor: Eugen Neagoe
  • Farul Constanța: Buzbuchi – Sîrbu, B. Ţîru (Dănuleasa 46), Gustavo Marins, Cr. Ganea – Radaslavescu (D. Nedelcu 46), Dican, Casap (A. Ciobanu 81) – N. Grigoryan (Doicaru 73), Rivaldinho (Al. Stoian 73), Alibec. Antrenor: Gheorghe Hagi.
INTERVIURILE HotNews.ro