Sari direct la conținut

Netanyahu aduce un critic al său în guvern și îi oferă un loc în cabinetul de securitate al premierului / Ce poziții are Gideon Saar față de războiul cu Hamas

HotNews.ro
Gideon Saar / FOTO: JALAA MAREY / AFP / Profimedia
Gideon Saar / FOTO: JALAA MAREY / AFP / Profimedia

Parlamentarul de opoziție Gideon Saar se alătură guvernului premierului Benjamin Netanyahu, a anunțat Netanyahu duminică, într-o mișcare de natură să-l întărească politic pe premier, relatează Reuters.

Saar, care a fost unul dintre cei mai vocali critici ai lui Netanyahu în ultimii ani, urma să fie  ministru fără portofoliu și să ocupe un loc în cabinetul de securitate al primului ministru, a declarat postul de televiziune israelian N12.

Decizia îl va întări probabil pe Netanyahu, făcându-l mai puțin dependent de alți membri ai guvernului său de coaliție, notează Reuters. 

Ce viziuni are Gideon Saar cu privire la războiul Israelului cu Hamas

Times of Israel scria pe 16 septembrie că premierul Benjamin Netanyahu se pregătește să-l demită pe ministrul Apărării Yoav Gallant și ia în considerare înlocuirea acestuia cu președintele partidului New Hope, Gideon Saar.

În orice caz, Saar urma să primească cel puțin rolul de ministru de externe, în timp ce Israel Katz să preia postul lui Gallant, a informat Channel 12. 

Netanyahu a respins apelurile lui Yoav Gallant și al altor demnitari din domeniul securității de a accepta o retragere a trupelor israeliene de la granița sudică a Fâșiei Gaza ca preț al unui acord de armistițiu cu grupul islamist Hamas, ceea ce a dus la tensiune în cabinet. 

Saar, un fost ministru al justiției, a criticat politicile de război ale guvernului în ultimele luni, spunând că ar trebui să ia mai mult inițiativa și să ia măsuri decisive împotriva inamicilor Israelului, inclusiv împotriva Iranului.

Saar a fost critic în ceea ce privește încheierea unui acord cu Hamas pentru a pune capăt conflictului din Gaza, în timp ce Gallant a insistat pentru un armistițiu care să includă schimbul de ostatici în Gaza, pentru a putea aduce acasă israelienii luați prizonieri în atacul Hamas din 7 octombrie de anul trecut.

INTERVIURILE HotNews.ro