Sari direct la conținut

Serie A: Parma vs Cagliari – Duelul românilor pe Ennio Tardini

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Parma – Cagliari, meci contând pentru etapa a 6-a din campionatul Italiei, este programat, luni, 30 septembrie, de la ora 21:45, pe Stadio Ennio Tardini, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Parma şi Cagliari, două echipe aflate în zona periculoasă a clasamentului, se întâlnesc într-un adevărat duel al suferinţei, în partida care încheie etapa a 6-a din Serie A.

Parma este pe locul 15, cu cinci puncte acumulate după cinci etape, în care a înregistrat o victorie, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri, iar în runda precedentă a remizat pe terenul lui Lecce, scor 2-2 (a fost condusă cu 2-0 şi a revenit dramatic în ultimele minute, golul decisiv fiind marcat în prelungiri).

De menţionat că în prima partidă oficială a sezonului, echipa antrenată de Fabio Pecchia a fost eliminată surprinzător din Cupa Italiei, încă din primul tur, după 0-1 acasă cu Palermo (la scorul de 0-0, Dennis Man a ratat un penalty).

Dennis Man şi Valentin Mihăilă şi-au prelungit în vară contractele cu Parma, care ar fi expirat peste un an, în condiţiile în care au avut o contribuţie însemnată la promovare (au marcat împreună 17 goluri în Serie B, Dennis Man – 11 şi Valentin Mihăilă – 6), iar acum sunt printre cei mai importanţi fotbalişti ai echipei!

Cagliari ocupă locul 20, ultimul, cu doar două puncte acumulate în cele cinci meciuri disputate până acum, după două remize şi trei eşecuri, iar în etapa trecută a pierdut pe teren propriu cu Empoli, scor 0-2.

În cea mai recentă partidă oficială, disputată la mijlocul săptămânii trecute, echipa antrenată de Davide Nicola a trecut cu 1-0 acasă de Cremonese (Serie B) în turul al doilea din Cupa Italiei: în primul tur a eliminat-o pe Carrarese (Serie B), tot pe teren propriu, scor 3-1. 

Răzvan Marin, revenit la Cagliari după un împrumut de doi ani la Empoli, este jucător de bază şi va fi, cel mai probabil, titular la Parma!

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2022-2023 din Serie B: în campionat au remizat în tur la Cagliari, scor 1-1, pentru ca, în retur, Parma să se impună acasă cu 2-1; în semifinalele play-off-ului de promovare, Cagliari a câştigat acasă cu 3-2, iar la Parma s-a consemnat o remiză, scor 0-0.

Superbet oferă cota 1,34 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Parma – Cagliari.

Parma vs Cagliari 1X
Cotă 1.34

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro