Sari direct la conținut

Daniel Anghel preia conducerea PwC România, începând cu 1 octombrie 2024

Daniel Anghel, Foto: PwC România
Daniel Anghel, Foto: PwC România

Daniel Anghel devine Country Managing Partner al PwC România începând cu 1 octombrie 2024, preluând acest rol de la Dinu Bumbăcea care a condus compania în ultimii trei ani. Dinu va continua în cadrul PwC România ca Partener și Lider al Departamentului de Consultanță pentru Afaceri.

”Sunt foarte onorat să preiau rolul de Country Managing Partner al PwC România. Este un mare privilegiu, dar și o mare responsabilitate să conduc cea mai proeminentă firmă de consultanță locală cu o echipă de profesioniști remarcabili. Sunt încrezător că vom continua să creștem, să construim încredere, să creăm valoare și să rezolvăm probleme importante pentru economie și societate, să contribuim la dezvoltarea mediului de afaceri și să fim implicați în dezbaterea publică. Economia României are numeroase oportunități și am convingerea că o mentalitate orientată spre inovație și colaborare creează premisele pentru creștere și competitivitate în viitor, cu beneficii pentru toți”, a declarat Daniel Anghel.

”Le mulțumesc colegilor și clienților noștri pentru încrederea pe care mi-au acordat-o în acești ani în care am avut rolul de Country Managing Partner al PwC România, firma în care mi-am început cariera în urmă cu peste 30 de ani. A fost cea mai mare onoare a carierei mele profesionale să conduc o echipă extraordinară alături de care am obținut rezultate remarcabile într-o perioadă marcată de pandemie și alte crize suprapuse care au însemnat multe provocări atât la nivel profesional, cât și personal, dar pe care le-am depășit cu succes și care ne-au făcut mai puternici împreună”, a declarat Dinu Bumbăcea.

Daniel Anghel s-a alăturat PwC România în anul 1997. În ultimii șase ani a condus  Departamentul de Consultanță Fiscală și Juridică, lucrând în proiecte complexe pentru companii multinaționale și locale din sectoare diverse. Este un reputat specialist în fiscalitate, contribuind de-a lungul carierei sale la proiecte legislative cu impact major pentru mediul de afaceri, atât în domeniul fiscal, cât și la alte proiecte privind cadrul de reglementare mai larg pentru mediul investițional, precum recentele demersuri pentru aderarea țării noastre la OECD. Daniel este implicat constant în consultările mediului de afaceri cu autoritățile guvernamentale, fiind în prezent Președinte al Consiliului Investitorilor Străini (FIC). Licențiat în Științe Economice în cadrul Academiei de Științe Economice din București, deține un Certificat Profesional în Management la Open University prin intermediul London Business School și o specializare în management la INSEAD.

PwC România este prima mare companie de servicii profesionale înregistrată în România după 1989.  În prezent, echipa PwC România şi Moldova numără peste 800 de profesioniști, coordonată de 26 de Parteneri, având birouri în București, Cluj-Napoca, Timișoara şi Chișinău.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 151 de țări cu mai mult de 360.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

© 2024 PwC. Toate drepturile rezervate.

Articol susținut de Pwc România