Sari direct la conținut

„Regele” muzicii country, acuzat de viol în SUA

HotNews.ro
„Regele” muzicii country, acuzat de viol în SUA
Garth Brooks - FOTO: Jason Kempin / Getty images / Profimedia

Cântăreţul country Garth Brooks, considerat „regele” acestui gen muzical în Statele Unite, este acuzat de viol de fosta sa coafeză şi machieuză, potrivit unei plângeri depuse joi la un tribunal din Los Angeles, informează AFP, preluată de Agerpres.

Faptele ar data din 2019, conform acestei femei, al cărei anonimat este protejat în document. Ea îl acuză pe cântăreţ că a violat-o într-o cameră de hotel din oraşul californian.

Traumatizată, femeia a povestit că s-a gândit să se sinucidă.

Ea este reprezentată în instanţă de Douglas Wigdor, un avocat celebru în Statele Unite pentru implicarea sa în numeroase cazuri de violenţe sexuale dezvăluite de mişcarea #MeToo.

„Plângerea depusă astăzi demonstrează că prădătorii sexuali nu există doar în companiile americane, la Hollywood şi în industriile rapului şi rock-and-rollului, ci şi în lumea muzicii country”, a insistat avocatul într-un comunicat.

Potrivit plângerii, Garth Brooks a depus o plângere preventivă în Mississippi în luna septembrie, în care se declară victimă a defăimării şi a unei tentative de extorcare, afirmând că această femeie i-a cerut mai multe milioane de dolari pentru a evita urmărirea penală.

Cântăreţul în vârstă de 62 de ani este o legendă a muzicii country, devenind faimos în anii ’90. În 2015, el l-a depăşit pe Elvis Presley în clasamentul cântăreţilor solo cu cele mai multe albume vândute în Statele Unite.

INTERVIURILE HotNews.ro