Sari direct la conținut

SuperLiga: Botoşani vs Rapid – Test dificil pentru giuleşteni

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Botoşani – Rapid, meci contând pentru etapa a 12-a din campionatul României, este programat, duminică, 6 octombrie, de la ora 18:15, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Botoşani, „lanterna roşie” a clasamentului, şi Rapid, încă departe de poziţiile de play-off, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 12-a din SuperLiga.

Botoşani este pe locul 16, cu opt puncte acumulate după 10 meciuri (mai are o restanţă de disputat, acasă, cu FCSB), în care a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi şase înfrângeri, iar în etapa precedentă a remizat, în deplasare, cu Dinamo, scor 2-2 (a primit cel puţin două goluri în fiecare din ultimele patru meciuri).

Pe teren propriu, echipa antrenată de Liviu Ciobotariu are un succes, o remiză şi două înfrângeri în acest campionat, iar cele 10 goluri marcate de moldoveni au fost reuşite de 10 fotbalişti diferiţi.

De menţionat că Botoşani are a doua cea mai slabă defensivă din SuperLiga, cu 19 goluri primite (doar ultima clasată, Gloria Buzău, a încasat mai multe, 20).

„Ne aşteaptă o partidă dificilă pentru că întâlnim un adversar foarte puternic, Rapid, care şi-a propus ca obiectiv titlul. Ştim să jucăm fotbal, ajungem la poartă, înscriem, dar trebuie să fim mai responsabili pe faza defensivă”, a declarat Liviu Ciobotariu.

Rapid ocupă locul 11, cu 13 puncte acumulate după 11 etape, în care a înregistrat două victorii, şapte rezultate de egalitate şi două înfrângeri, iar în runda trecută a remizat pe teren propriu cu Oţelul Galaţi, scor 0-0.

În partidele disputate în deplasare în actualul sezon, echipa antrenată de Marius Şumudică a bifat două succese, trei remize şi un eşec (este neînvinsă în ultimele patru meciuri disputate pe terenuri străine), iar golgheterul giuleştenilor este Rareş Pop, cu trei reuşite în SuperLiga.

Atenţie, Rapid are cele mai multe rezultate de egalitate din campionat, şapte, şi până la meciul din etapa precedentă primise gol în fiecare dintre celelalte 10 meciuri disputate în actuala stagiune din SuperLiga!

„Nu mă interesează exact dacă Botoşani e ultima sau prima clasată. Noi trebuie să pregătim meciul nu neapărat în funcţie de adversar, ci de aşa natură încât să câştigăm cele trei puncte. Aşa că trebuie să câştigăm la Botoşani”, a spus Marius Şumudică.

În sezonul regulat al ediţiei trecute de campionat, cele două echipe au remizat de fiecare dată, 2-2 în tur, în Giuleşti, şi 0-0 în retur, în Moldova; între cele două partide a mai fost una în faza grupelor din Cupa României, Botoşani – Rapid 1-3.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Botoşani – Rapid.

Botoşani – Rapid X2
Cotă 1,30

INTERVIURILE HotNews.ro