Sari direct la conținut

EFL Trophy: Carlisle United vs Wigan Athletic – Meci de totul sau nimic pe Brunton Park

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Carlisle United – Wigan Athletic, meci contând pentru etapa a 2-a a Grupei C Nord din Trofeul Ligii Angliei, este programat, marţi, 8 octombrie, de la ora 21:00, pe Brunton Park.

EFL Trophy este o competiţie la care participă toate cluburile din League One (liga a treia) şi League Two (liga a patra), precum şi echipele U21 ale grupărilor din Premier League şi Championship (liga a doua).

Se joacă iniţial în 16 grupe regionale (un singur meci direct; la egal se execută penalty-uri, iar învingătoarea primeşte două puncte), împărţite în două serii, Nord şi Sud, iar primele două clasate din fiecare grupă se califică în primul tur al fazelor eliminatorii, finala fiind programată la Londra, pe Wembley.

Carlisle United (League Two) a debutat cu un eşec în acest sezon al competiţiei, înregistrat pe teren propriu în faţa echipei U21 a celor de la Nottingham Forest, scor 1-2.

În campionat, echipa antrenată de Mike Williamson, un fost fundaş central care a făcut carieră la Newcastle United, ocupă locul 22 din 24, cu şapte puncte acumulate după 10 etape, în care a înregistrat două victorii, un rezultat de egalitate şi şapte înfrângeri (în cel mai recent meci oficial a remizat pe terenul lui Colchester United, scor 0-0).

Carlisle United a câştigat de două ori EFL Trophy, în 1997 (0-0 după 90 şi, respectiv 120 de minute, 4-3 după penalty-uri, cu Colchester United) şi 2011 (1-0 cu Brentford), ambele finale fiind disputate la Londra, pe Wembley, şi a mai pierdut de alte patru ori în ultimul act, cel mai recent în 2010 (scor 1-4 cu Southampton).

Wigan Athletic (League One) a pierdut, la rândul ei, partida din prima etapă a EFL Trophy, scor 1-2 cu Morecambe, echipă din League Two.

În campionat, echipa antrenată de Shaun Maloney, fostul mijlocaş ofensiv al naţionalei Scoţiei şi al lui Celtic şi Aston Villa, ocupă locul 15 din 24, cu 13 puncte acumulate după 10 etape, în care a înregistrat trei succese, patru remize şi trei eşecuri (în cel mai recent meci oficial a terminat la egalitate pe terenul lui Stockport County, scor 0-0).

Wigan Athletic a ajuns o singură dată în finala EFL Cup, în 1973, când a cedat în faţa celor de la Scarborough, scor 1-2.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul precedent din League One, când au remizat în tur, pe terenul lui Carlisle United, scor 1-1, pentru ca, în retur, Wigan Athletic să câştige acasă cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Carlisle United – Wigan Athletic.

Carlisle United vs Wigan Athletic X2
Cotă 1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro