Sari direct la conținut

De ce se îngrămădesc americanii să cumpere lingouri de aur din supermarketul Costco

HotNews.ro
De ce se îngrămădesc americanii să cumpere lingouri de aur din supermarketul Costco
Lingourile de aur vândute de Costco. FOTO: Richard Drew / AP / Profimedia

Costco a început să vândă lingourile de aur în toamna anului 2023, scrie Fox Business. În primăvara acestui an, analiștii Wells Fargo au estimat că Costco vinde în fiecare lună lingouri de aur în valoare de 100 până la 200 de milioane de dolari.

Goana după aur care a început anul trecut în supermarketurile Costco din SUA continuă, deoarece prețul metalului prețios este în continuă creștere, arată un studiu Bloomberg.

Potrivit site-ului Costco, lingourile de aur de o uncie (31,1 grame) sunt puse la vânzare la prețul de 2.689,99 dolari fără taxe, dar sunt acum epuizate. Asta i-a făcut pe cumpărători să meargă direct în magazinele care mai au produsul.

Costco are prețuri mai mici decât cele ale comercianților tradiționali de metale prețioase și în plus, oferă recompense suplimentare pentru clienții săi fideli. La aceste stimulente se adaugă atractivitatea aurului, care oferă siguranță cumpărătorilor și investitorilor afectați de inflație.

Cum a crescut prețul în dolari al unei uncii de aur în ultimii cinci ani. Sursa: Goldprice.org

„În general, este o experiență minunată”, a declarat Sourav Sethia, un specialist în analiză de date în vârstă de 33 de ani din New Jersey, pentru Bloomberg. „Primesc notificări de la Costco de fiecare dată când sosesc lingouri de aur, deoarece sunt un cumpărător fidel. Deci, ori de câte ori văd că prețul a scăzut, mă grăbesc să cumpăr unul”, a explicat acesta.

Vânzări de lingouri de aur de 100 până la 200 de milioane de dolari pe lună

Un sondaj Bloomberg a arătat că aproximativ 77% din magazinele Costco care vindeau lingouri de aur epuizaseră produsul în prima săptămână din octombrie.

Noile date confirmă tendința observată anterior. În luna septembrie a anului trecut, Richard Galanti, pe atunci director financiar al Costco, a declarat analiștilor și investitorilor că lingourile de aur ale retailerului erau „de obicei vândute în câteva ore” după apariția pe site.

Retailerul a spus de asemenea că lingourile de aur și argint au fost cele care au contribuit la creșterea vânzărilor sale online în ultimele trimestre.

Costco a început să vândă lingourile de aur în toamna anului 2023. În primăvara acestui an, analiștii Wells Fargo au estimat că Costco vinde în fiecare lună lingouri de aur în valoare de 100 până la 200 de milioane de dolari.

Săptămâna trecută, scrie Fox Business, Costco a anunțat și punerea în vânzare a lingourilor de platină de o uncie.

INTERVIURILE HotNews.ro