Sari direct la conținut

Nations League: Italia vs Belgia – Derby-ul zilei se joacă pe Olimpico

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Italia – Belgia, meci contând pentru Grupa 2 a Ligii A din Liga Naţiunilor, este programat, miercuri, 10 octombrie, de la ora 21:45, pe Stadio Olimpico din Roma, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Italia (şase puncte) şi Belgia (trei puncte), două dintre cele mai puternice echipe europene ale momentului, se confruntă în derby-ul zilei, într-o grupă din care mai fac parte Franţa (trei puncte) şi Israel (zero puncte).

Italia a debutat în forţă în actuala stagiune din Nations League şi s-a impus în primele două partide, disputate în luna septembrie, de fiecare dată în deplasare, 3-1 cu Franţa şi 2-1 cu Israel (s-a jucat la Budapesta).

La Euro 2024, reprezentativa condusă de Luciano Spalletti a dezamăgit, ajungând doar până în optimile finală, fază a competiţiei în care a fost eliminată de Elveţia, scor 0-2 (anterior a terminat pe locul 2 în Grupa B, 2-1 cu Albania, 0-1 cu Italia şi 1-1 cu Croaţia).

Atenţie, Italia este una dintre cele trei echipe cu punctaj maximum după două etape în Liga Națiunilor la nivelul primei grupe valorice (celelalte reprezentative cu şase puncte după primele două partide sunt Portugalia şi Danemarca)!

Belgia a confirmat calculele hârtiei în prima partidă şi s-a impus pe teren propriu, în faţa celor din Israel, cu 3-1, dar în al doilea meci a cedat în deplasare, cu Franţa, scor 0-2 (a fost a treia partidă din ultimele patru în care nu a reuşit să marcheze).

Reprezentativa condusă de Domenico Tedesco a ajuns până în optimile de finală la Euro 2024, unde a fost eliminată de Franţa, scor 0-1 (a ajuns în această fază a turneului final după ce a terminat pe locul 2 în Grupa E, 0-1 cu Slovacia, 2-0 cu România şi 0-0 cu Ucraina).

De menţionat că „les diables rouges” au pierdut ultimele trei meciuri directe cu Italia, 0-2 la Euro 2016, 1-2 la Euro 2020 şi 1-2 în finala mică a ediţiei 2021 din Liga Naţiunilor (Belgia s-a impus ultima oară cu „squadra azzurra” într-un meci oficial tocmai în 1972)!

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 2 iulie 2021, în sferturile de finală de la Euro 2020, când Italia s-a impus cu Belgia, scor 2-1 (Barella 31, Insigne 44 / Lukaku 45+2p).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Italia – Belgia.

>
Italia – Belgia 1X
Cotă 1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

INTERVIURILE HotNews.ro