Sari direct la conținut

Nations League: Cipru vs România – Tricolorii, favoriţi la Larnaca

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Cipru – România, meci contând pentru Grupa 2 a Ligii C din Liga Naţiunilor, este programat, sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 21:45, pe AEK Arena – George Karapatakis din Larnaca, şi va fi transmis în direct de Prima TV.

România (şase puncte), cu un start excelent de campanie, porneşte ca favorită în partida cu Cipru (trei puncte), într-o grupă din care mai fac parte Kosovo (trei puncte) şiLituania (zero puncte).

Cipru a început actuala stagiune din Nations League cu o victorie surprinzătoare, scor 1-0 în Lituania, dar apoi a cedat fără drept de apel acasă, în faţa celor din Kosovo, scor 0-4 (după acest rezultat, TemurKetsbaia a demisionat, iar ca selecţioner a fost numit SofronisAvgousti).

Cipru a încheiat fără punct preliminariile Euro 2024, după ce a pierdut „dublele” cu Georgia, Norvegia, Scoţia şi Spania, iar în cele două amicale din vară a înregistrat un eşec, 2-3 în Moldva, şi un succes, 4-1 în San Marino.

Atenţie, Cipru a pierdut ultimele cinci meciuri oficiale disputate pe teren propriu!

România a debutat cu un succes impresionant în actuala ediţie din Liga Naţionilor, scor 3-0 în deplasare cu Kosovo, pe terenul căreia se chinuia în preliminariile pentru Euro 2024 (a fost 0-0), apoi s-a impus cu mari emoţii pe teren propriu, cu Lituania, scor 3-1.

La turneul final continental din Germania, tricolorii au câştigat Grupa E, după 3-0 cu Ucraina, 0-2 cu Belgia şi 1-1 cu Slovacia, fiind eliminaţi în optimile de finală ale competiţiei, după 0-3 cu Olanda.

După Euro 2024, Edi Iordănescu i-a lăsat postul de selecţioner lui Mircea Lucescu, acesta revenind la echipa naţională după 38 de ani (a mai fost selecţionerul Turciei, iar ultima oară a antrenat-o pe Dinamo Kiev).

În ediţia trecută din Liga Naţiunilor, România a terminat pe locul 4 în Grupa 3 din Liga B, sub Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Finlanda, retrogradând, astfel, în Liga C.

De menţionat că, alături de Suedia, România are cel mai mare număr de goluri marcate în această ediţiedin Liga Naţiunilor după primele două etape, şase, dar a primit gol în opt din ultimele 10 partide disputate în deplasare în această competiţie!

Cele două echipe naţionale s-au confruntat oficial ultima dată în preliminariile pentru CM 1994, când România a câştigat ambele partide cu Cipru, 4-1 în deplasare şi 2-1 acasă (ultimul meci direct a avut loc în 2011, într-o competiție amicală, România – Cipru 1-1 şi5-4 la penalty-uri).

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Cipru – România.

Cipru vs România 2
Cotă 1.53

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro