Sari direct la conținut

Nations League: Austria vs Norvegia – Duel pentru locul 1

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Austria – Norvegia, meci contând pentru Grupa 3 a Ligii B din Liga Naţiunilor, este programat, duminică, 13 octombrie, de la ora 21:45, pe Linzer Stadion din Linz, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Austria (patru puncte) şi Norvegia (şapte puncte), principalele favorite la promovarea în Liga A, se întâlnesc în derby-ul unei grupe din care mai fac parte Slovenia (patru puncte) şi Kazahstan (un punct).

Austria a început prost actuala ediţie din Nations League, cu un singur punct acumulat în luna septembrie, după 1-1 în Slovenia şi 1-2 în Norvegia, primul succes venind însă pe 10 octombrie 2024, pe teren propriu, cu Kazahstan, scor 4-0.

La Euro 2024, reprezentativa lui Ralf Rangnick (instalat în 2022) a fost eliminată în optimile de finală, scor 1-2 cu Turcia, fază a competiţiei în care a ajuns după ce a terminat surprinzător pe locul 1 în Grupa D, în care a înregistrat următoare rezultate: 0-1 cu Franţa, 3-1 cu Polonia şi 3-2 cu Olanda.

De menţionat că Austria a primit gol în fiecare dintre ultimele nouă meciuri disputate, dar a reuşit să înscrie cel puţin o dată în precedentele cinci partide!

Norvegia este marea favorită la câştigarea grupei, după ce a acumulat deja şapte puncte în  trei meciuri, 0-0 în Kazahstan, 2-1 acasă cu Austria – ambele disputate în luna septembrie, şi 3-0 cu Slovenia pe teren propriu, pe 10 octombrie 2024.

Naţionala pregătită din 2020 de Stale Solbakken a ratat însă calificarea la Euro 2024, iar în cele două partide amicale din luna iunie a câştigat acasă cu Kosovo, scor 3-0, şi a pierdut în deplasare cu Danemarca, scor 1-3 (Norvegia n-a mai câştigat un meci oficial pe teren străin de un an, de pe 12 octombrie 2023, 4-0 cu Cipru în preliminariile pentru CE din Germania).

Atenţie, cu cele două reuşite din meciul cu Slovenia, Erling Haaland, atacantul lui Manchester City, a devenit, la doar 24 de ani, cel mai bun marcator din istoria naţionalei scandinave, cu 34 de goluri în 36 de selecţii!

În afară de partida din tur (Norvegia – Austria 2-1 pe 9 septembrie 2024), cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în ediţia 2020 din Nations League, când partida din Austria s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar în Norvegia s-au impus oaspeţii, cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Austria – Norvegia.

Austria vs Norvegia 1X
Cotă 1.30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro