Sari direct la conținut

VIDEO Principalii candidaţi la prezidențiale, prezenți azi la Iași, la slujba cu zeci de mii de oameni de Sfânta Parascheva

HotNews.ro
VIDEO Principalii candidaţi la prezidențiale, prezenți azi la Iași, la slujba cu zeci de mii de oameni de Sfânta Parascheva
Colaj Hotnews. Surse imagini: 7iasi.ro, Inquam Photos / Casian Mitu

Mai mulţi candidaţi la alegerile prezidenţiale din acest an sunt prezenţi luni, 14 octombrie, la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, unde este sărbătorită Sfânta Parascheva. Printre ei se numără și liderul PSD, Marcel Ciolacu, și liderul PNL Nicolae Ciucă.

UPDATE ora 12.48: Președinta USR, Elena Lasconi, a transmis, pe Facebook, după participarea la slujba de Sf. Parascheva de la Iași, că „dacă vrem să facem din România o ţară bună este nevoie să fim uniţi”.

„Știu că trăim vremuri în care cei mai mulți dintre noi au nevoie de ajutor, că ne simțim debusolați de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, că nu mai avem încredere că lucrurile s-ar putea schimba cumva. Dacă vrem de acum înainte să facem din România o țară bună, e nevoie să fim uniți. Pentru că atunci când suntem uniți, când facem lucrurile împreună, reușim să mutăm munții”, a transmis Elena Lasconi.

UPDATE ora 12.00: Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, după participarea la slujba de Sf. Parascheva, că România are nevoie de unitate şi respect.

„Sunt bucuros să fiu la Iași, alături de mii de credincioși, la pelerinajul de Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Această sărbătoare ne amintește de valorile care ne unesc: credința, solidaritatea și respectul pentru tradiții. România are nevoie de unitate și respect, iar pelerinajul ne învață că, împreună, putem depăși orice încercare. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a transmis Ciucă.

UPDATE ora 10.50: Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi urmăresc slujba din mulţime, şi nu de pe scena amenajată pentru oficialităţi, notează News.ro.

Slujba are loc pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi, și este oficiată de un sobor format din 20 de preoţi.

***

Știrea inițială: Nicolae Ciucă va participa, de la ora 09:30, la Slujba Sfintei Liturghii şi Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, potrivit programului oficial citat de News.ro.

Și premierul Marcel Ciolacu va participa la slujbă, la aceeași oră, potrivit anunţului oficial transmis de Guvern şi PSD.

De asemenea, candidatul independent Mircea Geoană a anunţat că va participa la Sfânta Liturghie oficiată de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Tot luni, vor mai fi prezenţi la slujba de la Catedrala Mitropolitană Elena Lasconi (USR), Ludovic Orban (Forţa Dreptei) şi Cristian Diaconescu (independent).

Prezenţa liderului AUR, George Simion, la Iaşi nu este sigură, dar surse din filială citate de News.ro au spus că sunt şanse ca acesta să ajungă totuşi în oraş.

Zeci de mii de pelerini veniți la Iași, la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva

Sfânta Liturghie este programată, luni dimineaţă, pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Autorităţile se aşteaptă ca la această slujbă să asiste câteva mii de persoane.

În zona centrală a Iaşiului vor fi montate mai multe ecrane, pe care oamenii vor putea urmări slujba de la Catedrala Mitropolitană.

Potrivit organizatorilor, din 8 octombrie, de când a început pelerinajul organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru prăznuirea hramului Sfintei Parascheva, prin baldachinul din Curtea Mitropolitană au trecut 195.000 de persoane.

Luni dimineață, peste 45.000 de credincioşi stăteau într-un culoar special amenajat şi aşteptau să se închine la moaște.

Rândul se întindea duminică seară pe o lungime de peste şase kilometri, mai multe artere din zona centrală a oraşului fiind închise circulaţiei.

INTERVIURILE HotNews.ro