Sari direct la conținut

O școală din Fâșia Gaza, folosită pe post de adăpost, bombardată de armata israeliană. Cel puțin 15 morți

HotNews.ro
O școală din Fâșia Gaza, folosită pe post de adăpost, bombardată de armata israeliană. Cel puțin 15 morți
Locuitorii inspectează pagubele după atacurile israeliene asupra școlii Ard al-Mufti a Agenției Națiunilor Unite pentru Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații din Palestina (UNRWA) la tabăra Nuseirat. Foto: Profimedia

Un atac israelian asupra unei şcoli folosite pe post de adăpost pentru palestinieni strămutaţi a ucis cel puţin 15 persoane în zona centrală a Gazei, potrivit autorităţilor palestiniene, transmite BBC.

Agenţia de apărare civilă din Gaza, condusă de Hamas, a declarat că școala al-Mufti, din tabăra Nuseirat, a fost lovită duminică de o salvă de artilerie. Familii întregi au fost omorâte, iar zeci de persoane au fost rănite, a spus agenția.

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că analizează informaţiile apărute.

Anterior, cinci copii care se jucau la un colţ de stradă în nordul Gazei au fost uciși într-un atac cu drone.

Principalele zone de conflict din Gaza, în ultimele zile, au fost în nord, unde forţele israeliene au intensificat atacurile timp de peste o săptămână, ca parte a unei operaţiuni terestre majore. Sute de persoane au fost ucise de atunci, potrivit bilanțului autorităţilor din Gaza.

Locuitorii din Beit Hanoun, Jabalia şi Beit Lahiya au raportat că au fost izolaţi de oraşul Gaza din apropiere, în timp ce tancuri israeliene au fost văzute la periferia celui mai mare oraş al teritoriului.

Spitalele din zonă au rămas fără provizii, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că o operaţiune comună cu Crucea Roşie a realimentat două dintre acestea, după nouă zile de încercări.

INTERVIURILE HotNews.ro