Sari direct la conținut

SuperLiga: Daniel Bîrligea a fost dorit în Serie A, dar a ajuns la FCSB – Explicația lui Nelu Varga

HotNews.ro
SuperLiga: Daniel Bîrligea a fost dorit în Serie A, dar a ajuns la FCSB – Explicația lui Nelu Varga
Daniel Bîrligea. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

Daniel Bîrligea (24 de ani) a semnat cu FCSB la începutul lunii septembrie. Nelu Varga, patronul clubului CFR Cluj, a dezvăluit că a avut o ofertă mai bună pentru atacant de la Como, echipă care evoluează în Serie A.

FCSB a plătit 2 milioane de euro pentru a-l transfera pe Bîrligea, iar acesta a marcat deja trei goluri importante pentru campioană.

Nelu Varga: „Calificarea în Conference League era mai importantă”

Patronul CFR-ului a explicat că a primit o ofertă pentru atacant și din Seria A, de la Como, însă aceasta a venit înainte de play-off-ul Conference League. Până la urmă, obiectivul ardelenilor – calificarea în faza principală ligii a competiției – a fost ratat.

„Pe el am avut cele mai multe oferte, dar nu l-am dat pentru că am vrut să ne calificăm în grupele Conference League și n-am vrut să ruinăm șansele.

Am avut o ofertă mult mai mare pentru el decât cea pe care l-am vândut. Dar n-am fost de acord. Vedeam calificarea mai importantă.

Au fost oferte din Italia, Portugalia, Turcia, Rusia. Cea mai mare a fost de la Como. A fost o chestiune de decizie și asumare. Să iei decizia corectă la momentul oportun”, a declarat Nelu Varga pentru ProSport.

Nelu Varga, despre plecarea lui Daniel Bîrligea la FCSB: „Nu puteam să-l țin pe Louis Munteanu pe tușă”

Varga a explicat că l-a cedat pe Bîrligea la FCSB pentru că îl avea în lot și pe Louis Munteanu, atacant pentru care a plătit 2,3 milioane de euro în această vară.

„Bîrligea este un foarte bun jucător. Este alt profil față de Louis Munteanu, dar foarte bun. A trebuit să iau o decizie. Nu puteam să țin un jucător luat cu atâția bani pe tușă (n.r. Munteanu).

Așa că l-am cedat pe Bîrligea și l-am lăsat să-și facă viitorul. Poate ajunge la o echipă mare. Dacă îl mai țineam, ne-ar fi ajutat, dar asta poate să facă și Louis Munteanu, iar în această situație vin și banii”, a mai spus Varga.

INTERVIURILE HotNews.ro