Sari direct la conținut

Deputatul liberal George Paladi, acuzat că a lovit intenționat mașina fostei soții și a amenințat-o / Centrul FILIA, apel către PNL

Deputatul liberal George Paladi, acuzat că a lovit intenționat mașina fostei soții și a amenințat-o / Centrul FILIA, apel către PNL
George Paladi, deputat PNL. Foto: Facebook / George Paladi

Polițiștii i-au suspendat permisul de conducere și l-au amendat pe deputatul PNL de Brăila George Paladi după ce fosta soție a reclamat la 112 că i-a lovit intenționat mașina în trafic și apoi a amenințat-o, relatează debraila.ro și stirileprotv.ro. După mediatizarea cazului, Centrul FILIA a cerut PNL „să nu ofere spațiu abuzatorilor și să înceteze orice colaborare cu aceștia”.

Polițiștii care au intervenit după apelul la 112 au decis să îl amendeze pe deputat cu 200 de lei pentru încălcarea „unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice” și cu 600 de lei pentru contravenții la regimul rutier. George Paladi a rămas și fără permis de conducere, conform aceleiași surse. 

Paladi a fost ales deputat în 2020 pe listele PSD, însă din septembrie 2023 a trecut la PNL. Între 2017 și 2019 a fost prefect al județului Brăila. 

Centrul FILIA: „Fără abuzatori în Parlament”

Reprezentanții Centrului FILIA, care se luptă pentru drepturile femeilor, spun că „un astfel de comportament nu trebuie tolerat și ignorat, mai ales în rândul oamenilor care ar trebui să gândească, să propună și să voteze legi care ne oferă siguranță și protecție socială”. 

„Numai în 2023 au fost peste 100.000 de intervenții ale poliției în cazuri de violență domestică. Și cu toate acestea, măsurile și bugetele pentru combaterea violenței și sprijinirea victimelor lipsesc cu desăvârșire”, menționează ONG-ul.

Ei cer PNL să înceteze orice fel de colaborare cu deputatul George Paladi și ca acesta să nu se afle pe listele pentru alegerile parlamentare. 

„Ne dorim ca la alegerile parlamentare să vedem candidați și candidate care promovează și respectă drepturile femeilor, nu care abuzează. Reamintim și că femeile reprezintă 51% din electorat. Partidele nu ne pot cere votul dacă minimizează sau ignoră complet nevoile și interesele noastre diverse. Vrem parlamentari feminiști, nu abuzatori”, cere Centrul FILIA. 

„Soluția nu este să rămânem indiferente și să nu participăm la vot. Prin implicarea noastră, vot și tragerea la răspundere a partidelor pentru atitudinile pe care le au față de discriminarea de gen și violența sexuală putem crea o societate sigură. Avem responsabilitatea socială de a participa civic și a alege informat”, mai adaugă reprezentanții ONG-ului.

INTERVIURILE HotNews.ro