Sari direct la conținut

Israelul a atacat ţinte ale Hezbollah din sudul Beirutului, la câteva ore după un avertisment venit din partea SUA

HotNews.ro
Israelul a atacat ţinte ale Hezbollah din sudul Beirutului, la câteva ore după un avertisment venit din partea SUA
Israelul a atacat ţinte ale Hezbollah din sudul Beirutului, la câteva ore după un avertisment venit din partea SUA. Foto Profimedia

Lovituri ale Israelului au fost raportate, miercuri dimineață, în sudul Beirutului, au raportat Reuters și AFT, citate de The Guardian. Anterior atacului, armata israeliană a emis un avertisment de evacuare pentru o anumită clădire din zonă, indicând că va lovi în curând ținte Hezbollah.

Martorii Reuters au declarat că au auzit o explozie și au văzut o coloană de fum în cartierul Haret Hreik. O a doua lovitură, în același loc, a fost raportată de alți martori.

Atacurile au avut loc după ce armata israeliană a transmis locuitorilor din Haret Hreik să evecueze o anumită clădire: „Vă aflați în apropierea unor facilități și a unor grupuri de interese afiliate Hezbollah, împotriva cărora FDI va acționa în viitorul apropiat”, se arată în declarația în limba arabă, adresată locuitorilor din Haret Hreik”.

Ulterior, IDF a afirmat pe X (fostul Twitter) că a lovit un depozit subteran de arme strategice al Hezbollah. Aceeași zonă din sudul Beirutului a mai fost vizată de atacuri și săptămâna trecută.

Loviturile din Beirut au avut loc la doar câteva ore după ce SUA au declarat că se opun extinderii atacurilor israeliene în capitala libaneză, pe fondul unui număr tot mai mare de morți și al temerilor legate de o escaladare regională mai amplă, relatează Reuters.

„În ceea ce privește amploarea și natura campaniei de bombardament pe care am văzut-o în Beirut în ultimele săptămâni, este ceva ce am spus clar guvernului israelian: ne îngrijorează și că ne opunem”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Cel puțin 1.356 de persoane au fost ucise în Liban de când Israelul a intensificat bombardamentele luna trecută, potrivit unui bilanț al AFP, bazat pe cifrele Ministerului libanez al Sănătății, deși bilanțul real este probabil mai mare, notează The Guardian.

INTERVIURILE HotNews.ro