Sari direct la conținut

VIDEO S-a deschis traficul pe centura Sf. Gheorghe: 11 km cu câte o bandă pe sens / „Cea mai mare investiție din județul Covasna din ’90 până în prezent”

HotNews.ro
VIDEO S-a deschis traficul pe centura Sf. Gheorghe: 11 km cu câte o bandă pe sens / „Cea mai mare investiție din județul Covasna din ’90 până în prezent”
Varianta Ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe / Sursă: DRDP Brașov

Traficul rutier a fost deschis, miercuri după amiază, pe varianta ocolitoare a Municipiului Sfântu Gheorghe, un nou drum lung de 11,56 km și cu câte o bandă pe sens.

„De astăzi, traficul rutier de tranzit (în special traficul greu) va putea circula în zonă fără să mai traverseze orașul”, anunță Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Pe traseul VO12F au fost construite inclusiv:

  • 4 sensuri giratorii care asigură conexiuni cu DN12, DJ103B și #N13E.
  • 2 Spații de servicii (dotate cu toalete publice) care oferă 50 de locuri de parcare pentru autoturisme și 32 de locuri de parcare pentru autocamioane.

Șoseaua are o lungime de 11,56 km, câte o bandă pe sens, a costat circa 280 de milioane de lei (fără TVA) și a fost finanțat prin fonduri europene.

Constructorul a fost ASOCIEREA SC GOTT STRASSE SRL & SC EUROSTRADA SRL & SC PERFECT CONSULT EUROPE SRL & HYDROSTROY AD, iar lucrările au demarat în 2022.

„Cea mai mare investiție din Covasna de după Revoluție”

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunță că varianta ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe este „cea mai mare investiție din județul Covasna din `90 până în prezent”.

„Scopul investiției a fost de a degreva de trafic intravilanul municipiului Sf. Gheorghe, de a reducere numărului de accidente prin preluarea unei părți semnificative din traficul de tranzit dar, de a scădea emisiile poluante din localitate și de a îmbunătăți condițiile de viață și confortului participanților la trafic. Șoseaua îmbunătățește și legăturile între diferite localități din zonă prin reducerea timpului de călătorie ca urmare a creșterii vitezei de deplasare”, transmite DRDP Brașov.

Centura Sf Gheorghe / Sursă: Harta Proiectelor – Pro Infrastructura
INTERVIURILE HotNews.ro