Sari direct la conținut

Liga 2: Steaua vs Concordia – Revenire cu emoţii pentru Liţă Dumitru

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Steaua – Concordia, meci contând pentru etapa a 10-a din liga a doua a României, este programat, joi, 17 octombrie, de la ora 20:00, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Steaua, una dintre echipele fără drept de promovare, şi Concordia, care a ajuns să lupte pentru evitarea retrogradării, se întâlnesc în prima partidă a etapei a 10-a din Liga 2.

Steaua ocupă locul 4, cu 17 puncte acumulate după nouă etape, în care a înregistrat patru victorii şi cinci rezultate de egalitate, iar în runda precedentă a remizat în deplasare cu CSM Slatina, scor 1-1.

Steaua este, alături de lidera Csikszereda, una din cele două echipe neînvinse în acest sezon al ligii a doua, şi are cea mai bună defensivă din competiţie, cu doar trei goluri încasate până acum (pe de altă parte, are şi cel mai slab atac dintre primele 17 clasate, cu doar şapte reuşite).

În partidele disputate în acest campionat pe teren propriu, echipa antrenată de Daniel Opriţa a bifat un succes şi patru egaluri, iar golgheterii „militarilor” sunt Bogdan Chipirliu şi Adrian Popa, fiecare cu câte două reuşite în Liga 2.

Concordia este pe locul 16, cu 11 puncte acumulate după nouă etape, în care a înregistrat trei succese, două remize şi patru eşecuri, iar în runda precedentă a bifat un egal, acasă, cu Dumbrăviţa, scor 0-0.

După acest rezultat, ilfovenii au renunţat la antrenorul Ilie Poenaru, iar de echipă se va ocupa directorul tehnic Liţă Dumitru, revenit în ţară după 13 ani petrecuţi în SUA şi care va debuta chiar împotriva clubului la care a cunoscut consacrarea ca fotbalist şi alături de care a cucerit două titluri şi tot atâtea Cupe ale României.

În deplasare, Concordia a bifat în actuala stagiune din Liga 2 o victorie, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este Giovani-David Ghimfuş (un român de 19 ani născut în Spania), cu patru goluri în campionat.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în campionatul trecut: în sezonul regulat au remizat la Chiajna, scor 0-0, pentru ca, în play-out, Steaua să se impună în faţa celor de la Concordia, în Ghencea, scor 2-0.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Steaua – Concordia.

Steaua vs Concordia 1X
Cotă 1.25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro