Sari direct la conținut

Zaharova, reacție la propunerea candidatului la funcția de cancelar al Germaniei de a da un ultimatum Rusiei:„Să îi dea ultimatumul soției sale”

HotNews.ro
Maria Zaharova, Foto: TASS / Profimedia Images
Maria Zaharova, Foto: TASS / Profimedia Images

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a reacționat la o declarație făcută de candidatul la funcția de cancelar al Germaniei și lider al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), Friedrich Merz, cu privire la un ultimatum pentru Rusia în contextul războiului din Ucraina, potrivit publicației ruse Kommersant.

Răspunsul Rusiei a venit prin purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a declarat presei ruse: „Dacă vor ca luptele să înceteze, să nu mai furnizeze arme regimului terorist de la Kiev. Și să îi dea ultimatumul soției sale”.

Într-un discurs ținut pe 16 octombrie la Bundestag, Friedrich Merz a susținut că guvernul cancelarului Olaf Scholz trebuie să adreseze un ultimatum Rusiei pentru a înceta bombardarea infrastructurii civile din Ucraina, iar în cazul nerespectării acestuia de către Rusia, să trimită ucrainenilor rachete cu rază lungă de acțiune Taurus.

„Această situație nu mai poate continua. Dacă Putin nu acceptă acest lucru (n.r. încetarea atacurilor în Ucraina), trebuie să i se spună: dacă nu încetează bombardarea civililor din Ucraina în termen de 24 de ore, atunci Germania trebuie să trimită rachete Taurus pentru a distruge rutele de aprovizionare pe care acest regim le folosește pentru a afecta populația civilă a Ucrainei”, a declarat candidatul la funcția de cancelar al Germaniei.

Merz consideră că nu ar trebui purtate negocieri diplomatice cu dictatorul rus Putin, deoarece acestea nu duc decât la noi crime ale Federației Ruse.

Liderul CDU a susținut în mod constant furnizarea de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune Ucrainei și a criticat guvernul Scholz pentru reticență de a lua această măsură.

INTERVIURILE HotNews.ro