Sari direct la conținut

SuperLiga: U Cluj vs Oţelul Galaţi- Derby-ul revelaţiilor

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

U Cluj – Oţelul Galaţi, meci contând pentru etapa a 13-a din campionatul României, este programat, vineri, 18 octombrie, de la ora 21:00, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

U Cluj, lidera la zi a clasamentului, şi Oţelul Galaţi, singura echipă neînvinsă în actuala ediţie de campionat, se întâlnesc într-un derby inedit de podium, într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 13-a din SuperLiga.

U Cluj ocupă locul 1, cu 23 de puncte acumulate după 12 etape, şi vine după două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în runda precedentă a remizat în deplasare cu Unirea Slobozia, scor 2-2.

În partidele disputate pe teren propriu în acest sezon, echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a bifat trei succese şi un egal, iar golgheterul ardelenilor este Dan Nistor, cu cinci reuşite în SuperLiga.

Atenţie, U Cluj vine după o serie de trei meciuri fără victorie (două remize şi un eşec) şinu a mai pierdut pe teren propriu din campionatul trecut, mai precis de pe 13 aprilie 2024, scor 1-2 cu Petrolul Ploieşti!

OţelulGalaţi este pe locul 3, cu 19 puncte acumulate în 11 partide (mai are o restanţă de disputat, acasă, cu CFR Cluj, pe 11 noiembrie 2024), şi vine după o victorie şi patru rezultate de egalitate înregistrate în ultimele cinci etape din campionat, iar în runda trecută a remizat acasă cu Universitatea Craiova, scor 1-1.

Echipa antrenată de Dorinel Munteanu a bifat două succese şi patru remize în partidele disputate în deplasare în actuala ediţie din SuperLiga, iar cei mai buni marcatori ai moldovenilor sunt Alex Pop, StipeJuricşi Diego Zivulic, fiecare cu câte trei goluri în campionat.

Atenţie, OţelulGalaţi nu a primit gol în şapte din cele 11 meciuri disputate până acum, şi are cea mai bună apărare din campionat, cu cinci goluri încasate (a doua în această ierarhie este chiar U Cluj, cu opt goluri primite, dar în 12 partide).

Cele două echipe s-au confruntat de patru ori în campionatul trecut: în sezonul regulat a fost 1-1 la Galaţi, în tur, respectiv, 1-0 pentru Oţelul la Cluj-Napoca, în retur; în play-out, Oţelul s-a impus acasă cu 1-0; în meciul eliminatoriu pentru barajul de Conference League a câştigat U Cluj, în deplasare, cu 2-0 (în plus, a mai fost o partidă, în semifinalele din Cupa României, OţelulGalaţi – U Cluj 2-1).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul U Cluj – Oţelul Galaţi.

U Cluj vs Oţelul Galaţi 1X
Cotă 1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro