Sari direct la conținut

Jumătate din terenul fostei fabrici Energomontaj din București, vândut către Kaufland și Lidl

Jumătate din terenul fostei fabrici Energomontaj din București, vândut către Kaufland și Lidl
Terenul fostei fabrici Energomontaj / Foto: Profit.ro

Familia Călin și Alina Dobra, activă pe piața dezvoltărilor imobiliare din Cluj și București, a obținut autorizațiile de construire pentru un hipermarket Kaufland și un magazin Lidl pe jumătate din terenul fostei fabrici Energomontaj, din estul Bucureștiului, o condiție pentru vânzarea parcelei către retailerii germani, iar, în paralel, pregătește actele necesare construcției unui complex comercial susținut de Penny în Ciolpani, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Documentele arată o suprafață desfășurată de circa 6.000 de metri pătrați dedicată hipermarketului și una de circa 2.500 de metri pătrați rezervată magazinului Lidl.

Reprezentanții investitorului au transmis pentru Profit.ro că familia Dobra nu se va ocupa de construirea celor două magazine și că încă are în autorizare proiectul pentru realizarea unei galerii comerciale pe terenul rămas disponibil în continuarea viitoarelor Kaufland și Lidl.

Principala firmă a băimărenilor Călin Gabriel Dobra (55 de ani) și Alina Codruța Dobra (53 de ani), Entire Real Estate Solutions, a cumpărat, în 2021, cu circa 10 milioane de euro, terenul pe care a funcționat fabrica Energomontaj de lângă rezervoarele de păcură ale CET București Sud, tranzacție semnalată în premieră de Profit.ro. Citește mai multe pe Profit.ro

INTERVIURILE HotNews.ro