Sari direct la conținut

SuperLiga: Dinamo, prima victorie în deplasare după 8 luni: 2-0 cu FC Hermannstadt

HotNews.ro
SuperLiga: Dinamo, prima victorie în deplasare după 8 luni: 2-0 cu FC Hermannstadt
Zeljko Kopic. FOTO: Flaviu Buboi/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dinamo a pus capăt seriei de meciuri fără victorie în SuperLiga, echipa bucureșteană reușind să se impună pe terenul lui FC Hermannstadt, scor 1-0, în etapa a 14-a.

„Câinii” au întâlnit la Sibiu o echipă care venea după trei înfrângeri clare consecutive (1-4 cu Petrolul, 0-4 cu Sepsi și 0-3 cu Buzău), iar aceasta statistică le-a dat încredere fotbaliștilor lui Zeljko Kopic.

FC Hermannstadt – Dinamo București 0-2, în etapa #14 din SuperLiga

Prima ocazie a partidei le-a aparținut gazdelor: Deaconu a tras pe poartă dintr-o lovitură liberă de la mare distanță, iar Golubovic a respins în corner.

Cu trei puncte adunate în precedentele patru etape (trei remize și o înfrângere cu rivala FCSB), Dinamo a răspuns în minutul 10, dar Abdallah a trimis pe lângă poartă cu capul, după o centrare foarte bună a lui Opruț.

Antrenorul „câinilor” a primit un cartonaș galben pentru proteste în minutul 26, însă echipa sa a deschis scorul doar câteva minute mai târziu.

Cîrjan a primit mingea la marginea careului, a trecut în viteză printre adversari și a fost faultat de Selimovic. Arbitrul Rareș Vidican a dictat penalty după intervenția VAR, iar Selmani (’33) a transformat cu un șut puternic, bine plasat.

După alte trei minute, Kopic a avut o nouă criză de nervi și a fost eliminat.

FC Hermannstadt a fost aproape de gol în minutul 55, dar Găman a trimis peste poartă cu o execuție spectaculoasă din marginea careului mic.

Dinamo a mai înscris un gol în minutul 88, când fundașul Boateng a urcat în atac, a combinat excelent cu Cîrjan, a trecut de portar și a trimis mingea în poarta goală.

Această victorie, prima obținută în deplasare după o așteptare de 8 luni (în campionat), o ajută pe Dinamo să urce pe locul 4 în clasamentul SuperLigii, cu 21 de puncte.

De cealaltă parte, FC Hermannstadt ocupă locul 14, cu 13 puncte, iar situația echipei lui Marius Măldărășanu e din ce în ce mai dificilă.

INTERVIURILE HotNews.ro