Sari direct la conținut

Premier League: Arsenal vs Liverpool – Derby de Liga Campionilor la Londra

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Arsenal – Liverpool, meci contând pentru etapa a 9-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 27 octombrie, de la ora 18:30, pe EmiratesStadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Arsenal şi Liverpool, două dintre echipele de top ale Angliei, ambele participante în faza principală din Champions League, se confruntă în ultima şi cea mai interesantă partidă a etapei a 9-a din Premier League.

Arsenal are 17 puncte şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a suferit prima înfrângere a sezonului, în toate competiţiile, scor 0-2 în deplasare cu Bournemouth (nu a pierdut în 2024 două meciuri la rând, iar singurul eşec acasă în acest an a fost un 0-2 Aston Villa, în sezonul trecut).

În cel mai recent meci oficial, disputat la mijlocul săptămânii, echipa antrenată de MikelArteta a câştigat acasă cu ŞahtiorDoneţk, în faza principală din Liga Campionilor, competiţie în care a bifat două succese şi o remiză.

În partidele disputate pe teren propriu în actualul campionat, Arsenal are trei victorii şi un egal, iar golgheterul „tunarilor” este KaiHavertz, cu patru reuşite în Premier League.

Liverpool are 21 de puncte şi vine după patru victorii şi o înfrângere în ultimele cinci etape din Premier League, iar în runda precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Chelsea, scor 2-1 (a câştigat 11 din cele 12 jocuri disputate în toate competiţiile, iar singurul eşec a venit în campionat, pe teren propriu, scor 0-1 cu Nottingham)

La rândul ei, echipa antrenată de ArneSlot a jucat la mijlocul săptămânii în Champions League, când s-a impus în deplasare cu Leipzig, scor 1-0, al treilea succes din tot atâtea meciuri disputate în faza principală a competiţiei (are o serie de optvictorii consecutive, trei în Liga Campionilor, una în EFL Cup şipatru în campionat).

Liverpool are victorii pe linie şi în partidele disputate în deplasare în această stagiune din Premier League, patru la număr, iar cei mai buni marcatori ai „cormoranilor” în campionat sunt Luis Diaz şi Mohamed Salah, fiecare cu câte cinci goluri.

În sezonul precedent, cele două echipe au remizat în tur, pe Anfield, scor 1-1, pentru ca, în retur, la Londra, Arsenal să se impună în faţa lui Liverpool, cu 3-1.

Superbet oferă cota 1,70 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Arsenal – Liverpool.

Arsenal vs Liverpool GG
Cotă 1,70

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro